Abdullah Gül yine menüye konuldu!

          CHP ve onun kuyruğu olan muhalefet partileri her gün “Erken, hemen, derhal seçim” diye çığırtkanlık yapsalar da henüz Cumhurbaşkanı adaylarını bile açıklayamadılar....

          CHP ve onun kuyruğu olan muhalefet partileri her gün “Erken, hemen, derhal seçim” diye çığırtkanlık yapsalar da henüz Cumhurbaşkanı adaylarını bile açıklayamadılar. Meral Akşener’in “Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım” diyerek geri çekilmesi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun eylemlerine, söylemlerine ve malum ajansın ona oynattığı tiyatroya bakınca kesin “Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacak” düşüncesi hakim oluyor.

          “İnşallah Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı seçilir” diyen CHP milletvekilleri ara sıra kafa karıştırsa da genel kanaat Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündedir. Ama bunlar hep dış odaklı proje peşinde koştukları için yarın ne yapacakları belli olmaz. Son günlerde yine ısıtılan Abdullah Gül ismi bu duruma bir örnektir. Abdullah Gül ismi Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları için vazgeçemeyeceği bir özellik taşımaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül ismini Cumhurbaşkanı yapmak için çok çabaladı, çok uğraştı ama sonuç alamadı.

          Abdullah Gül Cumhurbaşkanı koltuğundan ayrıldığı günden itibaren adeta Kemal Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası olmuştur. Ondan önce ilişkileri tam olarak nasıldı, medyaya yansımadığı için tam bilemiyorum. Ama Abdullah Gül’ün Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak kuyrukları için üst akıl olduğu artık çok netleşmiştir.

          Meral Akşener 2018 yılında Abdullah Gül etkisini, konumunu ve Cumhurbaşkanı adayı yapmak için ortaya konan çabaları şöyle itiraf etmişti: “HDP’nin de içinde yer aldığı İYİ Parti, CHP ve SP’nin de bir araya gelerek hepimizin Abdullah Gül’ü çatı aday göstermemiz istendi”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.727 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.178 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.718 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 227 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 286 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar