Süleyman Soylu'dan açıklama bekleniyor

Jandarmaya artık normal vatani görevini yapan erler alınmıyor. Sözleşmeli erler, uzman çavuşlar ile tamamen profesyonel hale getirildi. Oysa memleketin en ücra köşesinde vatandaş ile yüz yüze iletişim kurabilen...

Jandarmaya artık normal vatani görevini yapan erler alınmıyor. Sözleşmeli erler, uzman çavuşlar ile tamamen profesyonel hale getirildi. Oysa memleketin en ücra köşesinde vatandaş ile yüz yüze iletişim kurabilen Jandarma'da vatani görevini yapan erler bulunmalı ki ülke gerçekleri ile yüzleşebilsinler. Bunun sosyolojik boyutuna girmeye niyetim yok... Sadece 15 Temmuz gecesi hainler Jandarmayı devreye sokabilselerdi günlerce sürecek bir iç savaşın söz konusu olabileceğini hatırlatmakla yetineceğim. 15 Temmuz'un faturası henüz çıkmış değil. En az 20 yıl bu yıkımın enkazı kaldırılamaz. Maddi boyutu ise muamma. Bilanço henüz resmî olarak açıklanmadı. Bilinen 250 şehit, 3 bine yakın yaralı. Ya imha edilen, kullanılamaz hale gelen en kötüsü kayıp silah ve teçhizatın durumu meçhul... Ne kadar uçak vuruldu. Kaç helikopter kırıma uğradı. Darbecilerle mücadele esnasında vurulan, yıkılan tesislerin maddi boyutu henüz hesaplanabilmiş değil. Görülmekte olan dava dosyalarının satır aralarında hain darbe girişimi yine kahraman subaylar tarafından önlenmemiş olsa 100 bin cana mal olabileceğine dair öngörüler var.

Jandarma sadece sınır içindeki adli ve terör olaylarına bakmaz. 1500 ayrı noktada irili ufaklı birlikleri vardır. İlçe Jandarma Komutanlığı binalarını görmüşsünüzdür. 40-50 bilemediniz 100 personel deyip geçmeyin. Türkiye'de öyle ilçeler vardır ki komando bölükleri bazen komando taburlarından oluşur. Vatani görevini yapanlar ile memleket meselelerine kafa yoranlar için "Türkiye'de 30 komando tugayı" olduğunu belirtmem yeterlidir.

Aşağıda isimlerini zikredeceğim Jandarma Albayların yanına yüzlercesini ekleyebiliriz. Güven Şağban ve Aziz Yılmaz yazılmasında sakınca görmediler. Kaldı ki Aziz Yılmaz'ı Silivri'deki Ergenekon, Balyoz kumpaslarından tanırım. Üç yıldan fazla haksızca hapiste tutulmuş gerçek anlamda kahraman subaydır.

15 Temmuz'da elinde tüfek olan onlarca FETÖ'cüye tabanca çeken, kafasına silah dayanmasına rağmen pes etmeyen, FETÖ'cülerle çatışan, yaralanan Albay Aziz Yılmaz, Güven Şağban ve Nurettin Alkan'a aferin bile denilmediğini, Aziz Yılmaz'a ödül yerine ceza verildiğini, Güven Şağban ve Aziz Yılmaz'ın zorla emekliye sevk edildiklerini yazmıştık.

Onlara ödül verilmesini engelleyen aynı korgeneral tarafından, 15 Temmuz'da yaralananlara Devlet Övünç Madalyası verilmesi teklifi yapılmasına ilişkin Bakanlıktan gelen yazıya da işlem yapılmaz.

15 Temmuz gazisi sivillere ve TSK mensuplarına, polislere Devlet Övünç Madalyası verilirken Jandarma mensubu gazilere verilmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 518 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar