Buradan adalet çıkar mı? -2-

Konuya kaldığımız yerden devam ediyorum.Duruşma esnasında Abidin Ünal'a yöneltilen soru ve cevaplara dikkat çekmek istiyorum.Soru 1: İdris Aksoy hakkında hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz gecesi İdris Aksoy'un darbenin...

Konuya kaldığımız yerden devam ediyorum.

Duruşma esnasında Abidin Ünal'a yöneltilen soru ve cevaplara dikkat çekmek istiyorum.

Soru 1: İdris Aksoy hakkında hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz gecesi İdris Aksoy'un darbenin koordinasyonunu yapmak için aradığı telefon numaralarından birisi de 23.49 da aradığı ........ nolu telefon numarası olarak gösterilmiştir. Bu telefon numarası size mi aittir? İddianamede yazdığı gibi İdris Aksoy ile o darbenin koordinasyonunu yapmak amacıyla mı görüştünüz. Hakkınızda bu görüşme ile ilgili herhangi bir soruşturma açıldı mı?

Cevap 1: Telefon numarası bana aittir. İdris Aksoy ile o gece telefon ile bir defa görüştüm. Beni aradı talimatımın ne olduğunu sordu, bende Eskişehir'e gitmesini söyledim. Başka bir şey konuşulmadı.

Soru 2: Siz İdris Aksoy'a Eskişehir'e gitme talimatı verdikten sonra Korgeneral Nihat Kökmen bu emri değiştirerek İdris Aksoy'a Bandırma'ya gitmesi emri vermiş. Bu kişi sizin verdiğiniz emri değiştirebilir mi? Daha sonra bunu neden yaptığını kendisine sordunuz mu?

Cevap 2: Nihat Kökmen benim Eskişehir'e komutayı devralması için gönderdiğim generallerden birisidir. O saatte ben derdest edildiğim için emir komuta onlardadır. Eğer bu şekilde uygun gördüyse İdris Aksoy'u Bandırma'ya gönderme yetkisi vardır. Daha sonra bu konuyu konuşmadım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 518 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar