15 Temmuz gecesi jandarmada yaşananlar...

AKP iktidarı nasıl Askeri Liseleri kapatmayı kafasına koymuşsa, Jandarmayı tasfiye etme projesini de 10 yıl önce uygulamaya koymuştu bile. Jandarmayı 5 gün boyunca yazacağım. Bugün 15 Temmuz gecesinden başlayalım...15...

AKP iktidarı nasıl Askeri Liseleri kapatmayı kafasına koymuşsa, Jandarmayı tasfiye etme projesini de 10 yıl önce uygulamaya koymuştu bile. Jandarmayı 5 gün boyunca yazacağım. Bugün 15 Temmuz gecesinden başlayalım...

15 Temmuz 2016 günü saat 22.00 sıralarında hepsi J.Gn.K.lığında Daire Başkanı olan Albay Aziz Yılmaz, Albay Ali Demir, Albay Güven Şağban ve Albay Nurettin Alkan, Albay Aziz Yılmaz'ın şahsi aracıyla hızla J.Gn.K.lığının Beştepe Karargahına giderler. Saat 22.30 sıralarında nizamiyeye ulaşırlar.

Aziz Yılmaz nizamiyenin kapıları kapalı, bariyerleri kalkık ve bekleyen araçlar olduğu için sağda en yakın yere aracı park eder. Albay Güven Şağban ve Albay Nurettin Alkan araçtan inerek nizamiye önündeki darbecilerle tartışmaya başlarlar.

Ardından Aziz Yılmaz onlara doğru ilerlerken FETÖ'cü Albay Süleyman Karaca elindeki MP-5 makineli tüfeği Albay Güven Şağban'a doğrultur. Bunun üzerine Aziz Yılmaz araçla gelirken yolda doldurup emniyetini açtığı tabancasını çekerek Süleyman Karaca'ya doğrultur ve silahını atmasını yoksa vuracağını söyler. Müteakiben FETÖ'cü albayı yere yatırır ve silahını attırır.

Bu esnada haberi olmadan arkasına dolaşan J. Kurmay Binbaşı Ahmet Özcan, Aziz Yılmaz'ın başına tabanca dayayarak "silahı at yoksa vururum" der. Aziz Yılmaz silahını atmaz ve sağ elindeki silahını sol eline alır. Bu esnada iki kamuflaj elbiseli kişi Aziz Yılmaz'ın sol elindeki tabancasını almaya çalışır. Aziz Yılmaz silahını yine bırakmaz. Boğuşmaya başlarlar, Aziz Yılmaz'ın silahını almaya çalışanlara Albay Nurettin Alkan engel olmaya çalışırken Aziz Yılmaz ani bir hareketle başına dayalı Ahmet Özcan'a ait tabancayı sağ eliyle yakalayıp başından uzaklaştırır. Boğuşma esnasında bir el silah sesi duyulur ve darbeciler ateş ederek nizamiyeye doğru kaçarlar. Bu arada Albay Nurettin Alkan kolundan yaralanır. Albay Güven Şağban ise 6-7 silahlı darbeci tarafından rehin alınır.

Albay Nurettin Alkan'ın kan kaybetmesini önlemek için kolunu kemerle bağlamaya çalışırlarken J.Kurmay Yarbay Yavuz Aydın ve yanında iki kişi yanlarına gelir onları itekleyerek karargaha sokmaya çalışırlar. Albay Aziz Yılmaz silahını çekerek onlara doğrultur. FETÖ'cü yarbay ve yanındakiler kaçar. Hemen ardından Albay Nurettin Alkan'ı yoldan geçen bir taksiye bindirip hastaneye gönderirler. Albay Aziz Yılmaz, Ali Demir'le beraber Karargahın hemen yanındaki Hisarcıklıoğlu Camii'nin bahçesine gider. Orada darbe girişimini haber alıp gelen Harekat Başkanı ve Kurmay Başkanı Vekili Tümgeneral Arif Çetin'le buluşurlar. 15-20 dakika sonra yanlarına Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu da gelir. Hep birlikte ulaşabilecekleri kişileri arayıp durum hakkında bilgi verirler. Güvercinlik Kışlasından JÖAK birliklerini çağırırlar. Caminin yanındaki nöbetçi polislere durumu iletip herkese haber vermelerini isterler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hasan Paşam ve Uğur Mumcu... 31 Ocak 2021 | 518 Okunma "Adalet yıkılırsa gökyüzü çöker!" 29 Ocak 2021 | 283 Okunma Asker Hastanesi yıkılmasın!.. 28 Ocak 2021 | 279 Okunma Kaba Milliyetçilik... 24 Ocak 2021 | 406 Okunma Uzmanlara zulüm... 21 Ocak 2021 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar