Libya ve Mısır’ın “favori” diktatörlerinden beklenen

Türkiye’nin Libya ile geçtiğimiz hafta imzalamış olduğu “Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması” anlaşması öyle görünüyor ki, Barış Pınarı Operasyonu kadar uluslararası dengeleri altüst etmiş oldu.

Türkiye ile Libya’nın İki Egemen ülke olarak imzalamış oldukları anlaşmaya gelen tepkilere bakıldığında, egemenlik konusunda birilerinin tezgah altında başka kabulleri olduğu anlaşılıyor.

Yunanistan’ın ne kendisinin ne de güvendiği güçlerin Türkiye’ye ne sözü ne de gücü yetiyor. O yüzden Türkiye’ye bağırıp çağırmakla kalabildi, ama Libya’ya karşı sergilediği tavır enteresan. Libya’nın Yunanistan Büyükelçisini sınır dışı kararı alarak ortaya koyduğu tepkiden Libya’ya farz edilmiş belli sınırların ihlal edilmiş olduğunu düşünüyor.

Oysa Libya hükümetinin bu anlaşmayla tamamen Libya halkının çıkarlarını düşünerek hareket etmiş olduğu apaçık. Yunanistan’ın bir Libya hükümetinden talep ettiği şeyinse Libya halkının çıkarlarından Yunanistan lehine feragat etmesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 260 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 231 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 227 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 272 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar