Hem kibar hem soyguncu

20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşayan Alman ekonomist ve sosyolog Werner Sombart’ın “Biz zengin olduk, çünkü bizim için bazı ırklar ve milletler öldü, bazı kıtalar tamamen...

20. yüzyılın ilk çeyreğinde yaşayan Alman ekonomist ve sosyolog Werner Sombart’ın “Biz zengin olduk, çünkü bizim için bazı ırklar ve milletler öldü, bazı kıtalar tamamen boşaltıldı” sözü batılı ülkelerin nasıl zenginleştiğini özetliyor. 

Kölelik, sömürgecilik, uzun çalışma saatleri, kadınların ve çocuklarının emeklerinin nasıl sömürüldüğünü anlamadan kapitalizmin ve kapitalist ülkelerin nasıl zenginleştiğini anlayamazsınız.

***

Suudi Arabistan’ın geçen hafta ‘Ilımlı İslam’a geçiyoruz” açıklamasıyla tartışma konusu haline gelen ‘Ilımlı İslam’ yine ısıtılıp önümüze kondu: Yersen!.

Oysa biz bunun çok sinsi bir proje olduğunu ve batının yıllardır uyguladığı klasik sömürü yöntemi olduğunu biliyoruz.

Dr. İsmail Hakkı Göksoy’un 1993 yılında hazırladığı ‘Endonezya’da İslam ve Hollanda Sömürgeciliği’ kitabında Hollanda’nın tekrar sömürge idaresi kurmak için Endonezya’da daha ılımlı bir İslam politikası yöntemini kullandığı belirtilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar