Enflasyonun sakıncaları

Bizim hayat pahalılığı olarak ifade ettiğimiz enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir durumdur.Enflasyonun sakıncaları her kesimi etkilese de fiyatların nedenli nedensiz...

Bizim hayat pahalılığı olarak ifade ettiğimiz enflasyon, fiyatlar genel düzeyinin sürekli ve hissedilir artışını ifade eden bir durumdur.

Enflasyonun sakıncaları her kesimi etkilese de fiyatların nedenli nedensiz arttığı bu ortamdan en çok etkilenen kesim daha çok sabit gelirliler dediğimiz ücretli sınıftır.

Ekonomi alanında enflasyonun sakıncaları iktisat bilimi uzmanları tarafından şöyle sıralanır;

Satın alma gücü azalır: Enflasyon ve satın alma gücünün azalması sıkça aynı anlamda kullanılır.

Bu, paranın satın alma gücü söz konusu olunca doğru bir ifadedir.

Ancak, tasarruf edilebilir gelirin satın alma gücü burada sınırlandırmaya tabidir, çünkü tasarruf edilebilir gelirin satın alma gücü hem fiyatlar tarafından hem de gelirdeki gelişmeler tarafından belirlenir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 37 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar