Bor’u kimselere kaptırmayan gizli kahraman; ilk kadın müsteşar Şeyda hanımın hikayesi

Bor madeninin bugün Türkiye’de devletin elinde olmasını ve kalmasını sağlayan kişinin, Türkiye’nin ilk kadın Genel Müdürü ve ilk kadın Müsteşarı olan Şeyda Büşra Acarlar (Odyakmaz)...

Bor madeninin bugün Türkiye’de devletin elinde olmasını ve kalmasını sağlayan kişinin, Türkiye’nin ilk kadın Genel Müdürü ve ilk kadın Müsteşarı olan Şeyda Büşra Acarlar (Odyakmaz) olduğunu sektörde bile birçok insan bilmez.

Dünya rezervinin yüzde 73 gibi büyük bir kısmının Türkiye’de olduğu, stratejik bir maden olan bor, devlete ait Eti Maden şirketi tarafından üretilen temizli ürünü Boron ile tekrar gündeme geldi.

Türkiye Madenciler Derneği Duayen Başkanı İsmet Kasapoğlu, Türkiye Madenciler Derneği’nin sektörden haberler bülteninde Gökçe Uygun’a bor madeninin ilginç hikayesini anlatmış.

**

Gerçekten herkesin bilmesi gereken bir hikaye.

İsmet Kasapoğlu anlatıyor; Ben Etibank’ın Bursu ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okudum. Mezun olduktan sonra Etibank’ta mecburi hizmetim vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 213 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 107 Okunma Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu 01 Mayıs 2024 | 49 Okunma Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi 28 Nisan 2024 | 59 Okunma Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 136 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar