Beden öğün arası atıştırmalık sevmiyor

Vücut kendi sistemi içinde kendi kendini tedavi edebiliyor. Ancak insan aşırılıkları ve sağlık konusundaki ihmalleri neticesinde hastalanıyor. Yani insan hastalanmamak üzere programlanmış bir varlık.Birçok...

Vücut kendi sistemi içinde kendi kendini tedavi edebiliyor. Ancak insan aşırılıkları ve sağlık konusundaki ihmalleri neticesinde hastalanıyor.

Yani insan hastalanmamak üzere programlanmış bir varlık.

Birçok hastalığın sebebi dengesiz beslenme, fazla yeme veya vücuda zarar veren şeyleri yiyip içme olduğu eskiden beri bilinen ve modern tıbbın da kabul ettiği bir gerçektir.

**

Surrey Üniversitesi’nden Profesör Jonathan Johnston, “Genellikle her gün aynı saatlerde acıkıyoruz, metabolik ritimlerin yemek kalıplarıyla uyumlu olması ve öğünlerin düzenliliğinin, vücudumuzun bunlarla başa çıkmak için en iyi şekilde adapte olduğu zamanda yemek yememizi sağlaması mümkün.” diyor.

Sirkadiyen ritimler/sistemler, 24 saatlik bir döngüyü takip eden ve genellikle aydınlık ve karanlık döngüler gibi çevresel sinyallerle senkronize olan metabolik dahil olmak üzere fizyolojik değişiklikler olarak tanımlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bu gençlerle güzelleşecek 19 Mayıs 2024 | 38 Okunma Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 226 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 57 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar