Babalar çay, evlatlar kahve kuşağı

Kimilerinin erkek sığınma evleri olarak gördüğü mahalle kahvehaneleri bir iki masada toplanan bir grup emekliyle ayakta kalma savaşı verirken,  her sokak başında açılan ‘cafe’ler kızlı erkekli yeni...

Kimilerinin erkek sığınma evleri olarak gördüğü mahalle kahvehaneleri bir iki masada toplanan bir grup emekliyle ayakta kalma savaşı verirken,  her sokak başında açılan ‘cafe’ler kızlı erkekli yeni nesille kahvehane kültürünü zenginleştirerek yeniden hayat verdi.

Eskinin kıraathaneleri pişti, ellibir gibi kağıt oyunları ile okey, tavla gibi oyunların oynandığı, dumanı altı olan mekanlara dönerek zaten kendini yok etmeye doğru gidiyordu.

Kahvehaneler, zamanla kahve yerine yalnızca çayın içildiği oyun merkezlerine, boş gezenlerin, evden kaçanların mekanları haline dönüşmüştü.

Yenilenmeyi başaramayan bu kahvehaneler hızla sigara çay ve zamanın tüketildiği yerler haline gelmişti.

««

Tıpkı sokakta satılan simitin güzel albenili mekanlarda satışı ile yeniden keşfedilmesi gibi kahvehaneler de ‘cafe’ adı altında yeniden doğdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mermer atıklarının muhteşem geri dönüşümü 15 Mayıs 2024 | 223 Okunma Küresel şirketler anneyi sevmez 12 Mayıs 2024 | 56 Okunma Boykotta kafalar neden karışık 08 Mayıs 2024 | 270 Okunma Macun tüpten çıktı 05 Mayıs 2024 | 110 Okunma Azınlığın zenginliği ile 1 Mayıs'ın yoksulluğu 01 Mayıs 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar