Reform iradesi nereden mi çıktı?

CHP, yapılanları eksik bularak eleştirse bir yere kadar anlaşılabilir ama bir reformun yapılmasını eleştirmek, hele bunu ’18 yıldır iktidardasınız, reformdan söz ediyorsunuz’ diyerek yapmak akıl alır bir iş değildir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu reform söylemlerine tepki göstererek şöyle demiş:

“18 yıldır iktidardasınız, hala adaletten, hukuktan, reformdan söz ediyorsunuz. İnsanı yüzü biraz kızarır.”

Bu ifadelere bakılırsa 18’inci yılında olan bir iktidarın reform yapmaması, reform yapmaktan hayâ etmesi gerekiyor. Oysa AK Parti her döneminde büyük reformlar yaptı, bundan da hiç gocunmadı.

Türkiye’nin onlarca yıldır biriken ihtiyaçları yanında yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar ve dünyada yaşanan değişimin önümüze koyduğu ihtiyaçlar reform yapmayı gerektiriyordu. Reform yapmak değil yapmamak bir sorundu. Bu yüzden AK Parti reformcu bir hareket olarak iktidara geldi, her iktidar dönemine büyük reform vaatleriyle başladı ve değişim dinamiklerini hiç ıskalamadı.

Değişmemek, değişimden korkmak, zamanın gereklerini yapmamak, reformdan rahatsızlık duymak ancak Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine yakışır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar