ABD Başkanı'yla görüşme…

ABD müesses nizamının nasıl bir Türkiye arzu ettiğinden önemli olan Türk halkının nasıl bir Türkiye arzuladığıdır.

ABD ziyaretleri veya ABD Başkanlarıyla görüşmeler hep 'kritik', 'hassas', 'tarihi', 'zor' gibi tanımlanmıştır. Zor konular, gerilimli meseleler, yüksek tansiyon ve hassas dengeler hep bu görüşmelerin özellikleridir.

İlişkilerin koptu kopacak denildiği zamanlarda tahmin edilemeyecek fırsatlar doğmuş, en iyi olduğu zamanlarda beklenmeyen komplikasyonlar oluşmuştur.

Bir ABD ziyaretinde sohbet ettiğimiz değerli bir gazeteci, ABD tarafında soğuk rüzgârlar estiğini, görüşmenin sevimsiz şekilde sonuçlanabileceğini söylemiş, çok karamsar bir tablo çizmişti. Aslında genel beklenti de bu yöndeydi. Ama ziyaret tahminlerin ötesinde ikili ilişkilerin onarıldığı, yeni imkân ve fırsatlarla güçlendiği bir şekilde sonuçlanmıştı.

Önümüzdeki hafta da NATO zirvesi marjında liderler bir araya gelecekler. Görüşme yine kritik, yine zorlu, yine yüksek tansiyon içeriyor.

Erdoğan'ı devirme lafları eden ve hiçbir başkanın yapmadığı şekilde sözde Er

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar