PKK’nın intiharı

AK Parti Hakkari Milletvekili adayı Ahmet Budak, Şemdinli’de evinin önünde şehit edildi.  AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu evinde şehit edildi. AK Parti Dicle İlçe...

AK Parti Hakkari Milletvekili adayı Ahmet Budak, Şemdinli’de evinin önünde şehit edildi. 

AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu evinde şehit edildi.

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert işyerinde suikaste kurban gitti, şehit oldu.

Terör örgütü PKK açıktan siyasi cinayetlere başladı ve AK Partilileri hedef alan hunhar saldırılar gerçekleştiriyor.

Bir yanda çocuklarının gözü önünde siyasetçilerin alçakça şehit edilmesine şahit oluyoruz, diğer yanda 5 ton gibi akıl almaz büyüklükte bombalarla şehirlerin hedef alındığını görüyoruz.

Bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür?

PKK’nın şehir halkını ve siyasetçileri katledecek eylemler yapması nasıl bir ruh halidir, ne gibi bir amaca dayanmaktadır, nereye varmaya çalışmaktadır?

PKK bu tür saldırılarla AK Parti’nin gözünü korkutabilir veya devleti dize getirebilir mi?

PKK, devleti terör saldırılarıyla yenemeyeceğini ve dize getiremeyeceğini bilir, en azından 40 yıllık tarihinde uğradığı hezimetlerle bunu öğrenmiştir. Bölücü örgüt, buna rağmen gerçekleştirdiği eylemlerle ne yapmaya çalışıyor?

Cemil Meriç’in dediği gibi “şiddetin ve cana kıymanın amacı ne maddi kazançtır, ne de hücuma uğrayan kimseleri yıldırmak. Amaç, toplumun veya hükümetin dikkatini geniş ölçüde bir çatışmanın kaçınılmaz olduğuna çekmektir. Terör, doğrudan doğruya hedef aldığı çevrelerin dışında geniş bir tepki uyandırmazsa, sosyal çatışma alanında etkili bir silah olamaz”. Yani teröristler devleti yıldıramayacağını bilir ama toplumun önüne bir kaos ve karmaşa görüntüsü koyarak sıradan insanları etkilemeyi, devleti de dolaylı olarak etki altına almayı amaçlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar