Hayvan olamazsın!

Yani insan, insanlıktan çıktığı zaman hayvan olmaz, daha aşağı bir dereceye düşer.

F. W. J. Von Schelling, “İnsan Özgürlüğünün Özü Üzerine” adlı kitabında şöyle der: “Fran Baader, ‘insandaki yozlaşma, yalnızca insanın hayvanlaşması olsa ne iyi olur’ derken haklıdır, ne yazık ki, insan hayvanın ya üstünde ya altındadır.”

İnsan istese de hayvan olamaz, hayvan gibi davranabilir ama sahip olduğu insani özellikler sebebiyle hayvanın derecesinden aşağıya düşer.

Hiçbir hayvan insanlar kadar kötülük, insanlar gibi iyilik de yapamaz.

Hiçbir hayvan milyonlarca canlıyı katletmemiştir. Soykırımlar, toplu katliamlar, zulümler, sömürüler insan sıfatlı mahlûklar tarafından yapılmıştır.

Cenab-ı Hak bu gerçeği şöyle buyurur: “Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmış olduk. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar/aşağıdadırlar. İşte asıl gafiller onlardır.” (A’raf, 179)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar