Bütün kötülüklerin anası FETÖ mü?

Malum olduğu üzere bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır’ buyuruyor. Sarhoş olan insan, akli melekeleri zayıfladığı için her...

Malum olduğu üzere bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz ‘İçki bütün kötülüklerin anasıdır’ buyuruyor. Sarhoş olan insan, akli melekeleri zayıfladığı için her türlü kötülüğe yönelebiliyor. Alkol ve uyuşturucu kaynaklı aile içi şiddetler, hırsızlıklar, cinayetler, trafik kazaları, diğer insanlara zarar veren taşkınlıklar kayıtlara girmiş hadiselerdir.

Bunun sebebi sarhoşluğun veya uyuşturucu bağımlılığının insanın en kıymetli hazinesi olan aklını devre dışı bırakmasıdır. Akıl, insanı diğer canlılardan ayıran temel özelliktir. O özelliğin kaybolması insanlıktan sukut anlamına gelir. Ayette ‘şeytan işi pislik’ olarak nitelenen bu durum insanoğlunu kötülükten kötülüğe sevk eder.

Benzer bir şekilde FETÖ’cülüğün de her türlü kötülüğün anası olduğunu görüyoruz. FETÖ’cü olanlar adeta akıllarını devre dışı bırakmışlar. Öyle bir efsunlanma ve daha önce vurguladığım tabirle zombileşme hali var ki, akıl vicdan kaldırmayacak işlere imza atmışlar. Halkını-uçakla tankla parçalamak aklı yerinde olan bir vicdan ehlinin yapabileceği bir iş değildir.

İnsanların dünyalarını ve ahiretlerini rehin alan bir akıl tutulması haliyle karşı karşıyayız.

Memlekette kumpas kurulmamış bir Allah’ın kulu kalmamış. Bunların değmediği, hayatını zehir etmediği, zulmetmediği kimse neredeyse yok. Öğrencisinden memuruna, cemaatinden spor klübüne herkese bir zarar vermişler.

En büyük zararı da dini duygularla peşlerine takılan, Allah rızası için bir uhrevi fayda murat eden insanlara vermişler. Sıradan insanı dinden soğutacak bir istismar halinden bahsediliyor olması bile dine verilecek en büyük zarardır.

FETÖ’cü olan asker, polis, öğretmen, işadamı her kimse o efsunlanma haliyle kötülükten kötülüğe yelken açmış. ‘Amaca ulaşmak için her yol muhbahtır’ mottosu bunları canavara dönüştürmüş.

Dinlemek, gözlemek, kaydetmek, şantaj yapmak, iftira atmak, öldürmek, komplo kurmak adiyattan olmuş.

İnsanların hayatları kararmış, sicilleri bozulmuş, yuvaları dağılmış, çocukları yetim kalmış, zindanda çürümüşler hiç önemli değil. ‘Kul hakkı’nı yok hükmüne getirmişler. Kendi iblisleri onlara ne buyuruyorsa onu kutsal bir hedef bellemişler.

İnsanlık tarihinin kötülük kitabı yayınlanacak olsa bunları yaptıkları başyapıt olur.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar