ABD, İsrail ve İstanbul seçimleri…

İsrail’de seçimler oldu, sözümona çağdaş dünya bunu demokrasinin tecellisi olarak görüyor, yatırım yaptığı tarafın kazanması için alkış tutuyor.  ‘İslami’...

İsrail’de seçimler oldu, sözümona çağdaş dünya bunu demokrasinin tecellisi olarak görüyor, yatırım yaptığı tarafın kazanması için alkış tutuyor. 

‘İslami’ olarak adlandırılan her şeye savaş açan ABD, laik-demokratik bir yönetim olarak İsrail’i kendi fikir dünyasının ruh eşi, ideal modeli olarak kutsuyor. 

Oysa İsrail laik olmadığı gibi demokratik bir yönetim de sayılmaz.

İsrail’de elbette partiler var, seçim var, sandık var… Ama demokrasi hukukla, insan haklarıyla, adalet ve hakkaniyetle birlikte işler. Evrensel değerleri ve uluslararası hukuku çiğneyip en temel insani hasletleri katletmeyi görev bilen bir yönetimin ‘demokratik’ olarak sunulması hiç inandırıcı değildir. 

‘Ter&oum

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerika'nın sesi… 25 Haziran 2021 | 465 Okunma Ortadoğu barışının tek umudu: Kılıçdaroğlu! 23 Haziran 2021 | 771 Okunma Görüşmenin kazancı nedir? 17 Haziran 2021 | 210 Okunma Sıcak temas ve güler yüzler… 15 Haziran 2021 | 228 Okunma ABD Başkanı'yla görüşme… 11 Haziran 2021 | 288 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar