Muharrem İnce’den ne bekliyordunuz ki?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek kendisine destek vereceğini açıkladı. İstanbul’u...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ederek kendisine destek vereceğini açıkladı. İstanbul’u “kaybetmemenin” önemine dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de İnce’yi kastederek baba evinin kapısının açık olduğunu söyledi. Yakında buluşacaklar. Ortada Memleket Partisi’nin borçlarını kapatma iddiaları da dolaşıyor ki doğruysa rezalet.

Bu gelişmeden sonra Memleket Partililer ikiye bölündü. Bir kısmı “Vardır bir planı muhteşem başkanımızın” diyerek koşulsuz biat ederken bir kısmı ise liderlerini omurgasız olmakla suçlayarak tepki gösterdiler, epey de bırakan oldu.

Esasında Muharrem İnce’nin bir sosyal medya balonu olduğunu söylemek doğru olur. Bir trol çalışmasıyla aslında olmadığı bir karaktere büründürüldü. Hem gerçekte sahip olmadığı insani faziletler kendisine yüklendi hem de benimsemediği siyasi bir çizgiye oturtuldu.

Mesela İnce’nin HDP’ye karşı olduğu gibi bir şehir efsanesi üretildi. Hatta Kılıçdaroğlu’na da HDP ile birlikte olduğu için tepkili olduğu yönünde bir masal dolaştırıldı. Hâlbuki Muharrem İnce, 2018 seçimlerinde CHP’nin adayı olarak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 adaylığındaki siyasi hattın kopyasını izlemişti.

2018 adaylığında Muharrem İnce HDP’yi ziyaret etmiş, destek istemiş, birçok kez Selahattin Demirtaş’a selam göndermiş yetmemiş cezaevinde ziyaret etmişti. Yani o da tıpkı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ya da Özel gibi CHP’yi HDP’leştirme planının içindeydi. O kadar ki artık Memleket Partisi Genel Başkanı olduğu 2022 yılında bile Şırnak’ta yaptığı bir açıklamada “Sayın Selahattin Demirtaş’ı 2018’de ziyaret etmem doğruydu, bugün olsa yine aynısını yapardım” dedi.

Hatta CHP’den ayrılma sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelttiği en öne çıkan eleştirisi HDP ile işbirliğini gizli yapmasıydı. Muharrem İnce kendisi olsa HDP ile açık işbirliği yapacağını söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1 Mayıs’tan geriye ne kaldı? 03 Mayıs 2024 | 66 Okunma Ha yabancı hakem ha yabancı hâkim 30 Nisan 2024 | 49 Okunma Muharrem İnce’den ne bekliyordunuz ki? 15 Aralık 2023 | 601 Okunma Kola öldürüyor da İncirlik yaşatıyor mu? 05 Aralık 2023 | 320 Okunma Wilders’e nasıl bakmalı? 01 Aralık 2023 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar