Başarmak öyle kolay mı?

“Köyünden başka yere gitmeyenler bile kalkıp gidiyorlar Almanya’ya. Ben niye gitmeyeyim?..” Kolay değildir; bir insanın doğup büyüdüğü memleketinden kalkıp farklı bir ülkeye giderek orada...

“Köyünden başka yere gitmeyenler bile kalkıp gidiyorlar Almanya’ya. Ben niye gitmeyeyim?..”
Kolay değildir; bir insanın doğup büyüdüğü memleketinden kalkıp farklı bir ülkeye giderek orada başarılı olması. Var ama böyle örnekler. Öyle birinin bana çok ilginç gelen anılarından bir bölüm anlatayım. Size de ilginç gelecek mi, bakalım:
1970’li yılların ikinci yarısı… Ankara’da yükseköğrenimini yapmakta olan 20’li yaşlarda bir delikanlı, yaz tatili gelince düşünmeye başlar:
“Okuma yazma bilmeyen, köyünden başka yere gitmeyenler bile cesaretle kalkıp gidiyorlar Almanya’ya. Ben niye gitmeyeyim? Kaldı ki, ben biraz Almanca da bilirim. Üç aylığına turist olarak gider, yaz boyunca çalışır, okul harçlığımı kazanarak aileme yük olmaktan kurtulurum...”
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Külcü geldi hanım” 19 Mayıs 2024 | 11 Okunma Bir ömür böyle geçti... 17 Mayıs 2024 | 70 Okunma “Oğlum ben dua bilmem!” 16 Mayıs 2024 | 456 Okunma Köfte kokusuna bir kamyon kereste! 15 Mayıs 2024 | 104 Okunma Misafir hiç bekletilir mi? 14 Mayıs 2024 | 262 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar