Depremde halkın toplanacağı alanları yağmalatanlara!..

TRT’de çalışırken hazırladığım bir haberde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin insanlık suçlarıyla dopdolu geçmişini anlattığım bölüm, utanç...

TRT’de çalışırken hazırladığım bir haberde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin insanlık suçlarıyla dopdolu geçmişini anlattığım bölüm, utanç verici durumda payı olan Prof. Dr. Ayhan Songar tarafından sansürlenince, istifa edip ayrılıyorum.
O tarihte, yani 1986 yılında, henüz özel televizyonlar kurulmamış.
Gidebileceğim en yüksek tirajlı yayın organı basınımızın amiral gemisi Hürriyet Gazetesi.
Beklediğim davet çok geçmeden geliyor.
Gazetenin patronu (merhum) Erol Simavi ve (basın şehidi) Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ile bir yemekte buluşup Hürriyet ile anlaşıyorum.
Hemen tanıtımlar, televizyon reklâmları başlıyor.

★★★

O zamanlar günlük tirajı 1 milyona yaklaşan Hürriyet’e geçtiğim duyulunca, ihbar yağmuru gecikmiyor.
Bunlardan biri çok çarpıcı:
İddiaya göre İstanbul’daki bir üniversite hastanesinin çatısı altında örgütlenen çete, Sosyal Sigortalar Kurumu’nu soyuyor!
İlaç ve sarf malzemeleri üzerinden kurumu çarpan gözü dönmüş vurguncular, ölüleri, hatta mezar taşlarını bile vurgunlarına alet etmekten çekinmiyorlar!..

★★★

33 yıl sonra…
Geçen gün SÖZCÜ’de manşet:
SGK’da Ölülere Bile Sağlık Hizmeti Verilmiş!..”

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.330 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar