Beyaz et üreticileri fırsatçılık mı yapıyor?

Kırmızı etteki şarbon riski nedeniyle beyaz et talebinde büyük artış oldu. Bu arada fiyatlar da jet hızıyla yükselmeye başladı. İddiaya göre; beyaz ete 9 ayda gelen yüzde 200’lük zamla, döviz...

Kırmızı etteki şarbon riski nedeniyle beyaz et talebinde büyük artış oldu.
Bu arada fiyatlar da jet hızıyla yükselmeye başladı.
İddiaya göre; beyaz ete 9 ayda gelen yüzde 200’lük zamla, döviz kurları gerekçe gösterile­rek fırsatçılık yapıldı!..

★★★

Sevgili okurlarım,
Beyaz et, en ucuz hay­vansal protein kaynağı olması nedeniyle toplu­mumuz için yaşamsal bir önem taşıyor.
Hatırlayacaksınız;
2006 yılında yaşadığımız kuş gribi paniği sürecinde satışlar dibe vurmuş, sektör batma tehlikesiyle karşı karşı­ya kalmıştı.
Bu büyük risk üzerine, entegre üretim yapan tesisler bir araya gele­rek “Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu”nu kurmuş­lar ve bu kuruluşlardan çıkan ürünlerde en ufak kuş gribi riski bulanma­dığını bilimsel verilerle topluma anlatmaya çalış­mışlardı.
Ancak tüm çabalara karşın halktaki kuş gribi korkusu bir türlü giderilememişti.
Panik öylesine ürkütü­cü boyuta ulaşmıştı ki, tüketiciler bırakın tavuk eti almayı, onu görmek­ten bile korkup kaçar hale gelmişlerdi!..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.382 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar