The Economist ve neden HDP'ye oy verilmemeli

New York Times'in yazısından sonra "artık spesifik parti isimleri vermeye de başlarlar" dediğimizde bizi haklı çıkarırcasına The Economist devreye girdi ve yaklaşan seçimlerde HDP'ye oy istedi. Malum The Economist'in AK Parti'nin...

New York Times'in yazısından sonra "artık spesifik parti isimleri vermeye de başlarlar" dediğimizde bizi haklı çıkarırcasına The Economist devreye girdi ve yaklaşan seçimlerde HDP'ye oy istedi. Malum The Economist'in AK Parti'nin karşısında yer alan partilere ismen oy isteme sicili kabarık. Son seçimlerde de hatırlayacaksınız CHP'ye oy istemişti. Şimdi de HDP'ye oy isteyerek, safını ve niyetini belirlemiş oldu.

Yabancı basın organlarının Türkiye'deki seçimlerle ilgilenmesi tabii ki normal bir şey. Fakat, elimizde tuttuğumuz satırların salt bir ilgiden öte Türkiye'de bir siyasi mühendislik; yurtdışında ise Türkiye algısını şekillendirme çabası olduğu şüphe götürmez. Anlamadıkları ise bu tür çabaların millet nezdinde hiçbir karşılığının olmadığı. Hatta yazılan yazıların amaçlarının aksine hizmet ettiği. Bu tür yazılar, yurtdışından bazı mihrakların Türkiye siyasetini şekillendirmeye çalıştığı argümanlarını kuvvetlendirmek dışında bir işe yaramıyor artık.
Mezkur yazılara ilişkin birkaç ana sorundan bahsedebiliriz. Bunların ilki New York Times veya The Economist gibi mecraların, Türkiye'den militan derecede ideolojik saplantılara sahip muhabirlerin bu mecraların yayın politikasını belirlemesine müsaade etmesidir. Kemalizm veya PKK yandaşlığında dibe vurmuş figürler üzerinden Türkiye okumaları yapıp, bunu yayın politikalarına yansıttıklarında ilk kaybettikleri Türkiye'yi anlayabilme kabiliyetleri değil, itibarları oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 221 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 243 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 121 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 279 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar