Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı

Avrupa ve genel olarak Batı antisemitzmi uzun süre tolere etti ve bunun bedeli çok ağır oldu. Şu an dar siyasi planlar, jeopolitik rekabet için İslam karşıtlığını sadece tolere etmiyor, mazur gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’nın en ciddi sorunlarından birisi. Sistematik olarak Avrupa’nın en azından kağıt üzerindeki değerlerinin altını oymakta, iç siyasette alan kazanma adına yüz milyonlarca Müslümanı karşısına almakta, Fransa İslam’ı gibi absurditeleri üretmekte, Avrupa’da yükselişte olan İslam karşıtlığının liderliği pozisyonuna oynamakta. Radikalizmden şikayet etse de radikalizm değirmenine su taşımakta ve radikalizmle neredeyse mutualist bir ilişki kurmakta.

Charlie Hebdo foseptiğine “fikir özgürlüğü”, “laiklik” ve “liberalizm” bahaneleriyle destek veren Macron, hem mezkur kavramların içini boşaltmakta hem de Avrupa’da ve dünyada büyük bir sosyolojiyi karşısına almakta. Charlie Hebdo, faşist bir mecra. İkinci Dünya Savaşı öncesinde Antisemitizm’i rezil mizah anlayışlarıyla yayan operasyon dergilerinin ruh ikizi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar