Biden sonrası ABD dış politikası

Amerika’da yeni başkanın Beyaz Saray’da koltuğa oturmasıyla birlikte dünya genelinde ilginç tartışmalar ve gelişmeler bizi bekliyor olacak.

Amerika’da yeni başkanın Beyaz Saray’da koltuğa oturmasıyla birlikte dünya genelinde ilginç tartışmalar ve gelişmeler bizi bekliyor olacak. Dört senedir alıştığımız- ya da alışamadığımız- bir Trump dönemi yaşadı Amerika ve dünya. Müesses nizam ile bazen çekişen ama özellikle dış politikada çizgilerin dışına çıkmakta zorlanan bir Trump dönemi vardı. Amerika’nın geleneksel çizgisinden çıktığı alanlar oldu. Biden ile birlikte Amerika’nın daha geleneksel bir çizgi sürdüreceği tahmin ediliyor. Bu durum Amerika’nın etkisinin hissedildiği birçok dış politika dosyasında birtakım değişikliklere (çok büyük değişiklikler olmasa da) yol açabilir.

Örneğin AB ile ilişkilerde bir rahatlama olacağı yaygın tahminlerden. Trump’ın fazlasıyla sorguladığı konulardan birisiydi Avrupa ile ilişkiler. Avrupa’nın ABD’ye yeterince mukabele etmediğini düşünüyordu Trump. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 221 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 243 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 121 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 279 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar