PKK ve IŞİD'in terör kardeşliği

PKK ve IŞİD birbirinin karbon kopyası iki terör örgütü. Son zamanlarda birbirlerini yiyip durmaları sizi yanıltmasın, ikisi de benzer amaçlara ulaşmaya çalışan, benzer çizgideki sapık ideolojilerden beslenen...

PKK ve IŞİD birbirinin karbon kopyası iki terör örgütü. Son zamanlarda birbirlerini yiyip durmaları sizi yanıltmasın, ikisi de benzer amaçlara ulaşmaya çalışan, benzer çizgideki sapık ideolojilerden beslenen ve benzer ilişki ağlarına sahip iki örgüt. 

İki örgüt de kaosta fiili durumlar yaratarak tahakküm alanını genişletmeye çalışıyor. Şu an kontrol ettikleri topraklara hâkimiyetten ziyade tahakküm eden iki örgüt var karşımızda. Her ikisi de Suriye kaos içerisindeyken kendi ütopyalarını tek taraflı olarak ilan ettiler. Kaosun sürmesinden beslenen bu iki örgüt, sadece kaos ortamında fiili durumlarını devam ettirebileceklerinin farkında. Bakmayın siz sosyal medyada atıp tutan IŞİD’çi ve PKK’lı terör yandaşlarına, her iki grubun da ortak özelliği patolojik bir şekilde güvensizlik dünyasında yaşamalarıdır. 
PKK Esed rejiminin yeddi emini olarak Suriye'nin kuzeyinde üç tane alana tahakküm ediyor. PKK Esed rejiminin suç ortağı. Esed rejiminin bölgesel hamileriyle karanlık ilişkiler içerisinde. IŞİD ise devlet kurduğunu zanneden ve yine Esed rejimiyle dirsek temasını yürüttüğü cephelerde ve diğerlerinde muhaliflere karşı zulmü şiar edinmiş, Müslüman katili bir taşeron örgüt. PKK da IŞİD de Müslüman kanından beslenen iki örgüt. IŞİD şimdiye kadar en büyük zararı Suriye'deki muhaliflere verdi, yani PKK’lıların zihin dünyasına göre en fazla "sakallı" katliamı yaptı. Aynı işi PKK’lılar da yapıyor. Sakallı olduğu için insan öldürüyorlar. 
Her ikisinin de ortak kümesi Esed ve bölgesel hamileri. Türkiye, Tel Ebyad sonrası IŞİD'e müdahale etmeyi düşündüğünde en fazla PKK’lıların karşı çıkmasına da şaşırmayın. Terör kardeşliği bu, dayanışma şart. Esed rejiminin sözde PKK'nın kontrolündeki Haseke'de Esed rejimiyle muhaliflere karşı koordinasyon toplantısı yapması, bu üç grubun tıynetleri hakkında kuvvetli mesajlar veriyor. An itibarıyla bu üç grup benzer bölgesel/küresel odaklar tarafından manipüle ediliyor. 
Birisi Haricilik dinini ideoloji edinmiş, diğeri de dinsizliği yol edinmiş ve sapık ideolojilerini tahakküm ettikleri alanlarda yaşayanlara empoze etmeye çalışan otoriter, baskıcı ve çeşitliliğe kapalı gruplar. IŞİD farklı olanların kafasını kesiyor da PKK hoş mu görüyor? Türkiye ve Irak sadece IŞİD'in değil PKK'nın da zulmünden kaçmış Kürtleri, Arapları, Türkmenleri vs. de barındırıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 247 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 279 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar