Füller’in ümitsiz FETÖ savunması

Son yazımda ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminin neresinde olduğu sorusuna cevap bulmaya çalışmıştım. Bu yazıda FETÖ’nün mimarlarından, CIA’nın bir zamanlar Ortadoğu’daki en kilit isimlerinden...

Son yazımda ABD’nin 15 Temmuz darbe girişiminin neresinde olduğu sorusuna cevap bulmaya çalışmıştım. Bu yazıda FETÖ’nün mimarlarından, CIA’nın bir zamanlar Ortadoğu’daki en kilit isimlerinden Graham Füller’in kulaklarını çınlatmıştım. Füller kendi ürünü olan FETÖ’nün savunmasına koşmak için gecikmedi ve FETÖ’ye dair en zeka yoksunu yazılardan birisini kaleme aldı. Füller kısaca “FETÖ darbe girişiminde bulunmaz çünkü onlar karıncayı bile incitmez” diyor.

Yazının kendisine geçmeden önce yazarla alakalı birkaç kelam etmekte fayda var. Çoğunuzun malumu olduğu üzere Füller FETÖ elebaşısının ABD’deki referansı. Daha önceki sınır dışı tartışmalarına verdiği referansla noktayı koymuştu. Dile kolay 80’lerden beri kendilerine “hizmet” için yapmadığı hainlik kalmamış bir yapıya ya vefa gösteriyordu ya da hala bu örgüte ne hainlikler yaptırabilirim hesabı içerisindeydi. 
Yazı büyük bir ümitsizlikle hızlıca yazılmış ve temelde FETÖ elebaşısının iadesi tartışmalarına yönelik bir yazı. En bariz özelliği ise herhangi bir zeka parıltısı barındırmaması. Kafası çalışmayan bir FETÖ mensubunu bile inandıramayacak argümanlarla bize FETÖ’nün barışçıl bir hareket olduğunu anlatmaya çalışıyor Füller. Sorun tam da burada. Senelerce CIA’de kritik roller üstlenmiş bir ajanın kafasının çalışmasını beklersiniz ki gerçekten de yattığı “saf” rollerine rağmen Füller oldukça zeki birisi. FETÖ gibi sinsi bir organizasyon ortaya çıkarmak yadsınamayacak bir zeka gerektiriyor. Böyle birisinden bu denli zeka yoksunu bir yazı çıkması ise planlanmış bir stratejiden ibaret gibi görünüyor. Dikkat edin aynı saf numaralarını FETÖcüler de yapıyor. Füller’le birebir aynı argümanlara sarılıyorlar ve başarısızlığa uğrayan darbe girişimleri üzerindeki dikkatleri her zaman yaptıkları gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevirmeye çalışıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar