CHP Suriye’ye girecek!

“Türkiye iki gün içerisinde Suriye’ye girecek” haberi gündeme bomba gibi düştü; daha doğrusu düşmedi. Paralel medyadan müzmin muhalefet medyasına kadar bu günlerde derin ittifaklar yürüten...

“Türkiye iki gün içerisinde Suriye’ye girecek” haberi gündeme bomba gibi düştü; daha doğrusu düşmedi. Paralel medyadan müzmin muhalefet medyasına kadar bu günlerde derin ittifaklar yürüten yoldaşlar, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in bu “kamuoyunu sarsacak” iddiasına zihinlerinde binlerce tilki dolaşır bir şekilde atladılar. Kafalarında deli sorular. Gürsel Tekin de bu vesileyle kendini gündeme getirmiş oldu; seçim arifesinde iyi taktik. Başbakan Davutoğlu’na yaptığı “beni muhatap al” çağrısı da karşılık bulursa (pek muhtemel değil) tadından yenmez.

Malumunuz Suriye Devrimi başlayalı dört seneyi aşkın bir süre geçti. Bu süre zarfında aynı mecraların fos çıkan iddialarını temel alsaydık Türkiye’yi Suriye’ye defalarca girecek zannedecektik. Artık kendilerinin de önleyemediği kronik bir hastalığa döndü bu iddialar. Meselenin ilginç yanı ise kendinden yanmalı motor misali kendi iddiaları üzerinden yine kendi iddialarını baz alarak eleştiri ve hatta hakaret oklarını hükümete yönlendirmeleri.
Önce “Türkiye Suriye’ye girecek” iddiası itinasız bir şekilde ortaya atılır. Sonra bu iddiayı baz alan “Türkiye bizi savaşa sokacak” çığırtkanlığı yapılır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar