Batı’nın bumerangı, Rus propagandası ve muhalefetin yalnızlığı

Rusya Suriyeli muhaliflere yönelik saldırılarına devam ederken ortaya saçılan propagandaya yönelik iddialar, temalar ve sloganlar dikkat çekiyor. Suriye devriminin başından beri Esed-İran-Rusya hattının propaganda...

Rusya Suriyeli muhaliflere yönelik saldırılarına devam ederken ortaya saçılan propagandaya yönelik iddialar, temalar ve sloganlar dikkat çekiyor. Suriye devriminin başından beri Esed-İran-Rusya hattının propaganda performansı üst düzeylerdeydi, Rusya’nın askeri müdahalesinin başlamasıyla kendi performanslarını aşacak yeni bir çaba içerisine girdiler.

Rusya’nın askeri müdahalesine kılıf için kullandığı iki tane absürt iddia var ki bu iddiaların gerçeklerle herhangi bir temasının olmaması Rusları rahatsız etmişe benzemiyor. Bu belki de Rusya’nın demokratik devletlerin faydalanamadığı bir lüksü. Yani propagandanın merkezine oturtulan ana iddiaların basit bir çalışmayla çürütülebilecek kadar zayıf olması bile Rusların çok umurundaymış gibi görünmüyor. 
Birinci iddia, Rusya’nın Suriye’de DAİŞ hedeflerini vurduğu yönünde. Dört beş gündür devam eden Rus saldırılarının haritadaki lokasyonlarına baktığımızda Rusya’nın bu iddiasının gerçeklikle herhangi bir temasının olmadığını kolayca görürsünüz. Saldırılar DAİŞ’in yakın çeperde bile olmadığı Suriye’nin kuzeybatı bölgelerine yoğunlaşıyor. İdlib’den Hama kırsalına doğru yapılan Rus saldırılarının DAİŞ’e karşı yapıldığını DAİŞ militanları duyunca sinsice gülümsemişlerdir. Bu hattın en önemli özelliği, Suriyeli muhaliflerin Esed rejimini rezil edercesine hızlı bir şekilde bu bölgeden temizlemeleridir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar