Akla ziyan ezberler-2

Başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin saldırılarına mukabil Türkiye’nin terörle mücadelesi derinleştikçe dolaşıma sokulan manipülatif ezberlerin sayısı da artıyor. Hakikat ve ahlakla...

Başta PKK olmak üzere terör örgütlerinin saldırılarına mukabil Türkiye’nin terörle mücadelesi derinleştikçe dolaşıma sokulan manipülatif ezberlerin sayısı da artıyor. Hakikat ve ahlakla ilişikleri çoktan kesilen ve başarı olarak gördükleri, medyada seslerinin çok çıkmasını bu ezberlere borçlu olan çevreler, ezberler üzerinden terörü meşrulaştırma gayretleri içindeler. Kaldığımız yerden devam edelim: 

Ezber 4: Türkiye’nin PKK’yı vurması DAEŞ’le mücadeleye zarar veriyor. 
PKK ve sempatizanlarının Batı’ya sağdan yaklaşma taktiği olarak kullandıkları bu argüman birçok tutarsızlığı barındırıyor. Türkiye artan PKK terörüne mukabil Türkiye içerisinde ve Kuzey Irak’ta operasyonlar yapıyor. PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’yi hedef alan bir operasyon, aksi yöndeki cılız tezvirata rağmen, henüz gerçekleşmedi. Yani YPG uluslararası koalisyonun desteğiyle DAEŞ’le çatışmalara Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonları başlamadan önceki dönemde olduğu gibi devam ediyor. Bu noktada PKK’lıların ve Batı’daki reklamcılarının çıkmazı, daha önce pazarlamaya çalıştıkları “PKK ile YPG aynı örgüt değildir” argümanlarının bir hakikat kayasına toslaması. Eğer bu ikisi bağlantılı fakat farklı örgütler ise Türkiye’nin Kuzey Irak’ta PKK’yı vurmasından YPG ve Batılı destekçileri neden gocunuyorlar? Yok eğer ikisi aynı örgütse Batı neden ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak kabul edilen radikal bir terör örgütünü hava desteği ve ağır silahlarla destekliyor? 
Bir terör örgütüyle mücadelenin diğer bir terör örgütüyle birlikte yapılması toplamda terörle gerçek bir mücadele yapılmadığını, Türkiye’de binlerce masum insanı katleden bir terör örgütü olan PKK’nın “özgürlük savaşçısı” örtüsüyle ele alınmasının, dünyayı içerisinden çıkılmayacak bir terör sarmalına soktuğunu gösteriyor. DAEŞ’le mücadeleye en büyük zararı başka bir terör örgütünün eliyle DAEŞ’le mücadele edenler veriyor. PKK’ya bu telakkiyle yaklaşanların Türkiye’de ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde teröre destek ithamıyla yargılanmaları gerekiyor. 
Ezber 5: Türkiye DAEŞ’le değil PKK ile mücadele ediyor.  
Bu ezberi kullananlar Türkiye’nin PKK’yı bırakıp sadece DAEŞ’le mücadele etmesini istiyorlar. Türkiye gibi büyük bir ülke tehdit algıladığı terör örgütleriyle aynı anda mücadele edebilecek kapasiteye sahiptir. DAEŞ ve PKK terörü arasında da senkronizasyon vardır ve mücadele de benzer senkronizasyon içerisinde yürütülmelidir. Türkiye kendi topraklarında her gün güvenlik görevlisi ve sivilleri şehit eden, intihar bombalarıyla Türkiye’ye saldıran ve yol kapatıp adam kaçıran PKK ile mücadelesini PKK’nın tehdit boyutu ve terör sıklığıyla paralel bir şekilde yürütüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye'nin eşsiz katma değeri 07 Aralık 2020 | 222 Okunma Biden sonrası ABD dış politikası 13 Kasım 2020 | 250 Okunma Amerikan seçimleri 06 Kasım 2020 | 124 Okunma Avrupa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı 02 Kasım 2020 | 281 Okunma Seçimler ve ABD'nin küresel pozisyonu 23 Ekim 2020 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar