T. Erdoğan’ın tepkisi biraz geç değil mi?

T. Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i kastettiği iddia edilen ağır eleştirileri hafta sonunda ekonomi gündemine oturdu bir anda. Ama “Basra harap olduktan sonra” tabirini hatırlatırcasına, bugün Türkiye izlenen...

T. Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’i kastettiği iddia edilen ağır eleştirileri hafta sonunda ekonomi gündemine oturdu bir anda. Ama “Basra harap olduktan sonra” tabirini hatırlatırcasına, bugün Türkiye izlenen neo-liberal kumarhane ekonomisi politikalarında çıkmaz sokağa sürüklendikten sonra yapılan bu eleştiriler için biraz geç kalınmadı mı sizce?
Bizim yıllardır yaptığımız uyarı-eleştiri ve önerilerimizi görmezden gelenler bugün ekonominin başına getirdikleri sorumludan şikâyet eder hale geldiler sonunda.

Bakın bu köşede yıllar önce neler yazmışız;

1- “Türk Hazinesi’nin başına bakan olarak getirilen Sayın Mehmet Şimşek’in aynı zamanda İngiliz vatandaşı olduğu ortaya çıktı.
Tekzip edilmeyen bu haber doğruysa tam bir siyasi skandalla karşı karşıyayız demektir.
Sn. Mehmet Şimşek’e atfen basında çıkan bir açıklamada, “vize kolaylığı için İngiliz vatandaşı olduğunu ve bunun yasal olduğunu” söylediği belirtiliyor.
Yasal olabilir ama meşruiyet sorunu yok mudur?
Hiç şüphe yok ki, bu durum yasal olsa bile etik olarak meşruiyeti oldukça tartışmalı bir durumdur.
Sayın Mehmet Şimşek Türkiye’de kritik ve sorumluluk gerektirecek hiçbir ekonomi üst düzey yöneticiliği tecrübesine sahip değildir.
Ekonomi bürokrasisi ve devlet yönetiminde tecrübe ve birikimi yoktur.
ABD elçiliğinde görev yapmış, daha sonra Merrill Lynch isimli uluslararası yatırım bankasında çalışmıştır.
Son görevi ise bu yatırım bankasının “sabit getirili yatırımlar” sorumluluğuydu. Yani Sn. Mehmet Şimşek, Türkiye’ye yüksek reel faiz karşılığında para satan bir aracı bankanın orta düzey bir görevlisiydi.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar