Rekabet Kurulu göreve!

Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyonların, Vatan ve Milliyet gazetelerinin de sahibi olan Demirören Grubu’na satışı, finansal, mali, siyasi vs. her türlü mülahazanın dışında hukuka...

Doğan Grubu’na ait gazete ve televizyonların, Vatan ve Milliyet gazetelerinin de sahibi olan Demirören Grubu’na satışı, finansal, mali, siyasi vs. her türlü mülahazanın dışında hukuka aykırıdır.
Hatırlanacağı üzere, 28 Şubat sürecinin ABD ile beraber en önemli aktörü, kışkırtıcısı, kartelleşmiş medya idi maalesef.

Şimdi yine yeniden bir kartelleşme ve tekelleşme oluşumuna göz göre göre onay verilemez, verilmemelidir.

Koç Holding Şeref Başkanı Sn. Rahmi Koç, 18 Ocak 2018 tarihinde İstanbul Sanayi Odası’nın 65’inci kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada; “...artık Arçelik 2 puan daha pazar payı alsa Rekabet Kurulu hem çok şey yaptınız durun diyor. Yeni bir şey satın alsak müsaade etmiyor. Dolayısıyla yeni yatırımlarımızı yurt dışına yöneltmek durumundayız...” şeklinde beyanda bulunmuştu. Koç’un yeni yatırım ve satın almalarına “hakim durum” gerekçesiyle izin vermeyen Rekabet Kurulu, medyanın tiraj ve reyting olarak neredeyse yüzde 80’ine yakın bir sahiplik devrine nasıl ve ne gerekçe ile onay verebilir?
Hiç tartışmasız bu satış onaylanırsa, milletin doğru haber alma hakkına, basın-yayın ve dağıtım özgürlüğüne karşı açık ve Anayasal bir suç işlenmiş sayılmalıdır. Böyle bir kural tanımaz, yaptım-oldu satışına onay verenler de, bu satışın mali kaynaklarını soruşturmayanlar da,  gelecekte bunun hesabını hukuk nezdinde ağır bir biçimde vereceklerdir. Bu skandal kartelleşme ve tekelleşme girişimi ile halka karşı böyle aleni bir suç işlenmesi teşebbüsüne Rekabet Kurulu ve MASAK mutlaka müdahil ve engel olmalıdır. 
                                  &n...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar