Piyasa mı, planlama mı?

Türkiye ekonomide hemen her konuda olduğu gibi özelleştirme programı ve uygulamalarında da sınırsız-hesapsız ve yanlış yönlere savruldu maalesef. Ben her zaman gerçekçi, ideolojik saplantısı olmayan, ulusal...

Türkiye ekonomide hemen her konuda olduğu gibi özelleştirme programı ve uygulamalarında da sınırsız-hesapsız ve yanlış yönlere savruldu maalesef.

Ben her zaman gerçekçi, ideolojik saplantısı olmayan, ulusal çıkarları ve dünya gerçeklerini gözeten, uygulanabilir ve sürdürülebilir ekonomi politikalarından yana oldum.

Kuralsız, kontrolsüz ve denetimsiz serbestleşmenin ve piyasa tapınıcılığının yanlış olduğunu ısrarla vurguladım.

Nitekim bugün dünyada ve ülkemizde yaşananlar ve geldiğimiz nokta gösterdi ki, sınırsız, ölçüsüz, kontrolsüz piyasalar da, serbestleşme de, yabancılaşma da sakıncalıdır. Piyasalar her şeye kadir değildir.

Sebep oldukları zararları milletin ve kamu kaynaklarının üstüne yıkmaktan hiç sıkılmazlar.

O halde stratejik ve ulusal çıkarlarımızı gözeten, denetim ve düzenlemenin tüm kurum kuruluşlarıyla çalıştığı, doğru ve düzgün bir ekonomi politikasını oluşturmalı ve hayata geçirmeliyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 89 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 19 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 287 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar