İttifaka nasıl oy veririz?

Milleti kamplaştıran-ayrıştıran, ekonomiyi borca batıran ve çökerten, bürokrasiyi cemaatleştiren, eş-dost-akraba kayırmacılığı yapan, vahim yolsuzluk iddialarına aldırmayan, dış politikada...

Milleti kamplaştıran-ayrıştıran, ekonomiyi borca batıran ve çökerten, bürokrasiyi cemaatleştiren, eş-dost-akraba kayırmacılığı yapan, vahim yolsuzluk iddialarına aldırmayan, dış politikada zikzaklar yapan, kuvvetler ayrılığını fiilen ortadan kaldıran, yargıyı siyasallaştıran, ülkeyi, baskıcı-despot-tek adam-tek parti devletine sürükleyen iktidara dur demek için, artık yeter demek için, 31 Mart 2019 yerel seçimleri çok önemli bir dönüm noktası olacak.

Öyle ki, bu seçimler herhangi bir yerel seçimden çok daha fazlasını ifade ediyor.

Yerel seçimlerde Ankara-İstanbul başta olmak üzere bir yenilgi alması durumda iktidarın, halının altına süpürmeye ve ötelemeye çalıştığı ekonomik çöküşün de altında kalması kaçınılmaz hale gelebilir.

O takdirde, ülke bu koşullarda en geç 1 yıl içinde erken seçime gidebilir. Böylece demokratik-parlamenter rejime dönülmesinin de yolu açılabilir.

Bunların gerçekleşme olasılığı hiç de az değildir.

Ancak, parlamentodaki CHP ve İYİ Partinin güç birliği ve ortak aday açıklamaları, bunun için yeterli değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar