İhvancılığın da, HDP seviciliğinin de panzehiri ‘Atatürk’çü çoban ateşleri’!

Türkiye’de ihvancı-siyasal İslamcılıkla, Soroscu-HDP seviciliği arasında adeta bir tercihe yönlendirilmek hatta zorlanmak istenen Türk milletinin ezici bir çoğunluğu için, her ikisi de elbette ki zuldür, kabul...

Türkiye’de ihvancı-siyasal İslamcılıkla, Soroscu-HDP seviciliği arasında adeta bir tercihe yönlendirilmek hatta zorlanmak istenen Türk milletinin ezici bir çoğunluğu için, her ikisi de elbette ki zuldür, kabul edilemez, edilmeyecektir. Çünkü, milli duruş ve ulusal çıkarlardan yana olan demokrat-milliyetçi ve vatanseverler yani Cumhuriyetin kurucu değerlerine yürekten bağlı olan geniş halk kesimleri için, yegane yol sağ-sol demeden, mezhep-köken ayırmadan, Atatürk’te Birleşmekten geçer.
Bu açık gerçeğe rağmen, bugün medyada hala aynı gayrı-milli siyasal islamcı zihniyetin mensubu olan, AKP’den ayrılarak yeni parti kurmak isteyen bazı isimlerin parlatılmaya çalışılması manidar elbette ki. Evet, millet içine sürüklendiği en ağır-en derin ve en uzun süreli ekonomik krizin pençesinde, enflasyon, işsizlik, ağır borç yükü ve yoksullukla boğuşuyor. İhale yolsuzlukları ve usulsüzlük iddialarını, yobaz cemaatlerin devleti yağma ve işgal girişimlerini, görülmemiş eş-dost ve akraba kayırmacılığını tepkiyle izliyor.
Bunların yanı sıra, bir yandan da HDP seviciliği yaparak ABD’nin safına düşenleri de, ABD ile kolkola devriye gezerek fiilen Suriye’yi bölmeye ve İdlib’teki cihatçı katil sürülerini kollayarak yine ABD’nin yanına düşenleri de ibretle, hayretle ve üzüntüyle takip ediyor ve bu gidişata karşı çare ve çıkış yolu arıyor.
İşte bu bağlamda, medyada bugünlerde parlatılan ve halka alternatif diye pazarlanmak istenen, AKP’den türetilen bir takım isimlerle yeni parti arayışları da Atatürk’te Birleşmek isteyenleri hiçbir şekilde alakadar etmiyor elbette ki.

Bu gidişattan endişeli ve rahatsız olan insanlar bu gidişata sey...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar