Gelir çekişmesi ‘Enflasyon sarmalına’ sürükleyebilir!

Her fırsatta yazıp-konuşuyoruz, Mehmet Şimşek, bugün ekonomiyi uçurumun kenarına sürükleyen politikaların en önde gelen sorumlusu ve uygulayıcısıdır.T. Erdoğan’ın, ekonomi bilimine de...

Her fırsatta yazıp-konuşuyoruz, Mehmet Şimşek, bugün ekonomiyi uçurumun kenarına sürükleyen politikaların en önde gelen sorumlusu ve uygulayıcısıdır.

T. Erdoğan’ın, ekonomi bilimine de, gerçeklere de tamamıyla ters düşen beyanlarına, konuşmalarına ve uygulamalarına sessiz kalıp, tamamıyla biat eden bir görüntü veren M. Şimşek, tam bir kasaba kurnazlığı anlayışı ile diğer yandan da “tavşana kaç, tazıya tut” diyor adeta.

Nasıl mı? Attığı tweetler sayesinde. Bankaların, fonların, şirketlerin ve medyanın kendisini izlediğini bildiğini “twitter hesabından”, finans piyasalarını güya ikna edecek, finans-kapitale şirin görünecek tweetler atıyor sürekli olarak.

Son olarak, T. Erdoğan’ın 2 hafta önceki Londra seyahatindeki beyanlarıyla şoka soktuğu finans-kapital çevrelerini güya ikna etmeye yine yeniden gittiği Londra’dan tweetler atmış. Bakın ne diyor M. Şimşek; “...enflasyon ve cari açık ile mücadele en büyük öncelik...” Ört ki ölem!

M. Şimşek pembe tweetler atarak ekonomiyi, düzeltemeyeceğini, enflasyonu indiremeyeceğini ve cari açığı düşüremeyeceğini ya bilmiyor, ya da insanların zekâsıyla alay ediyor sanki.

Bir yandan piyasaya boca edilen milyarlarca lira (kredi teşvik, ikramiye), vergi ve kayıt dışı para afları, sigorta ve borç ertelemeleri ile darmadağın olan maliye politikaları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar