Yeni ‘hikayenizi’ Mark Mobius yazsın!

Tek adam rejimine koşar adım onay verenlerin, yandaş medyası hemen yine o bayatlamış neo-liberal ve de komik ezberlerini yeniden vizyona sokmaya çalışıyorlar.Neymiş efendim; "...yeni hikâye yazmalıymışız!" Bu...

Tek adam rejimine koşar adım onay verenlerin, yandaş medyası hemen yine o bayatlamış neo-liberal ve de komik ezberlerini yeniden vizyona sokmaya çalışıyorlar.

Neymiş efendim; "...yeni hikâye yazmalıymışız!" Bu suretle ülkeye yatırım kazandırılabilirmiş.

Bunların yatırım dedikleri, öncelikle kısa vadeli spekülatif yabancı sermaye yani sıcak paradır.

O da, günlük-haftalık-aylık fahiş faiz talep eder, kalıcı bir yatırıma asla dönüşmez. İkincisi ise, aşırı değer yitirerek aylardan beri devalüe olan Türk lirası nedeniyle, dövizle borsadan hisse ve/veya piyasadan gayrimenkul vb. alınmasıdır ki bu tam anlamıyla bir "batan geminin mallarının" yağmalanması anlayışıdır.

Eş zamanlı olarak, uluslararası yatırımcı (siz tefeci olarak da okuyabilirsiniz) Mark Mobius’un laflarını sevinçle kamuoyuna servis ediyorlar.

Ne diyor bu Mark Mobius; "... Türk lirası ne güzel ucuz bir para (yani değersiz demek istiyor) avronuz, dolarınız varsa varlık alabilir, yatırım yapabilirsiniz..." diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ulusal üretim olmazsa işsizlik bitmez 13 Temmuz 2021 | 88 Okunma Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil! 06 Nisan 2021 | 18 Okunma Akıncı’ya en iyi cevap, ‘İlhak ve İltihak’! 15 Ekim 2019 | 297 Okunma Yeşil pasaport popülizmi! 10 Ekim 2019 | 286 Okunma Zam, zam, zam... Ucuzluk ne zaman? 08 Ekim 2019 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar