Maço otomobile kadın eli değdi

Japon Honda'nın efsanevi süper spor otomobili NSX, Avrupa'da sadece bes ülkede satısa sunuldu. Bu ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor. Sadece 150 adet üretilecek olan bu ikonik otomobile Türkiye'den üç sanslı kisi sahip olabilecek. En...

Japon Honda'nın efsanevi süper spor otomobili NSX, Avrupa'da sadece bes ülkede satısa sunuldu. Bu ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor. Sadece 150 adet üretilecek olan bu ikonik otomobile Türkiye'den üç sanslı kisi sahip olabilecek. En hızlı Samuray'ın ülkemizdeki fiyatı ise 500 bin euro (2 milyon TL).
Dört yıllık gelistirme süreci sonunda üretilen NSX'i performansı ve teknolojisi basta olmak üzere özel kılan bir çok özellik var. Ancak en çok dikkat çeken özelligi tasarımcısının bir kadın olması. Dünyada ilk kez bir süper spor otomobilin tasarımını gerçeklestiren Michelle Christensen, yeni NSX modelinin sekiz kisiden olusan tasarım ekibinin basında bulunuyor. Otomotiv dünyasında kadın tasarımcıların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, Christensen maço bir otomobilin tasarımını yaparak bir ilke imza attı.



Pasena'daki Art Center College of Design'da okuyan Christensen tam bir otomobil tutkunu. Bu tutkusunu klasik otomobillere meraklı babasından alan Christensen, adeta otomobillerle büyümüs. Babasının garajında uzun vakit geçiren Christensen, böylece otomobiller hakkında mekanik bilgiye de sahip olmus.
Okul yasına geldiginde çizim yetenegi farkedilen Kaliforniyalı tasarımcının ilham aldıgı isimler arasında Zaha Hadid basta geliyor. Hadid'in tasarladıgı binaları kendisine örnek almıs. Christensen'in favori otomobil tasarımı ise "basit, güzel ve zaman sınırı olmayan" olarak nitelendirdigi 67 model Chevrolet Chevelle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 araçtan 33’ü yerli oldu 22 Nisan 2024 | 127 Okunma Otoda yeni model atağı 15 Nisan 2024 | 186 Okunma Minik elektrikli otoda büyük rekabet 08 Nisan 2024 | 132 Okunma Hafif ticariler elektriklendi 25 Mart 2024 | 64 Okunma Türklerin elektrikli otoda şartı en az 400 km menzil 18 Mart 2024 | 140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar