İstanbul dünyanın göz bebeği

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’u ilan etmesiyle birlikte teşkilatlar seçim havasına girdi.AK Parti hizmet, ulaşım, alt yapı, sosyal belediyecilik ve özellikle İstanbul...

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’u ilan etmesiyle birlikte teşkilatlar seçim havasına girdi.

AK Parti hizmet, ulaşım, alt yapı, sosyal belediyecilik ve özellikle İstanbul için eser siyaseti yapmak gibi doğru projelerle seçim startını verdi.

Projelerin doğru, vatandaşın ihtiyacına cevap veren olmasının yanında ideolojik cazibeye de sahip olması gerekiyor. Çünkü burası İstanbul dünyanın göz bebeği. Londra, Paris, Newyork, Berlin neyse İstanbul o.

Dünya kenti İstanbul…

Bu dünya kentinin Belediye Başkan adaylığı için AK Partinin kendi içinde de önemli bir yarış yaşandı. Murat Kurum’da karar kılındı. 7 Ocak itibarıyla parti içindeki rekabetin, rakibe yani İmamoğlu’na dönmesi gerekiyor. 2019 İstanbul seçimlerinde yaşananları Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimizin bildiği gibi siyaseti dinamik hale getiren ana unsur rekabettir. Rekabet olmadan siyasetin tadı tuzu olmaz. Ayrıca kadrolarda bir yenilenme, tazelenme de olmaz. Biz siyaseti hayırda ve hizmette bir yarış olarak gördük. Hangi konumda bulunursak bulunalım. Bir AK Parti neferi olarak hepimizin gayesi ülkemize, milletimize ve şehrimize aşkla hizmet etmektir. Geleneğimizde rekabet isimler netleşince biter, yerini kolektif dayanışmaya bırakır” ifadeleri çok önemliydi.

O nedenle Murat Kurum adaylığı anons edildikten sonra İstanbul İl Başkanlığı’na gidip basın açıklaması yapması anlamlıydı. Seçimleri teşkilat kazandırır ya da kaybettirir. Bunu daha önceki seçimlerde tecrübe ettik. İstanbul İl Başkanı Osman Kabaktepe’nin, Murat Kurum’u canı gönülden tebrik etmesi, samimi ifadelerle yanında olduğunu söylemesi oldukça değerliydi. Kabaktepe’nin beden dili Kurum’un destekçisi olduğunu ifade ederken birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekiciydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 2.301 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar