Dünya'nın Hamas'a bakışı

DÜNYA’nın HAMAS’a BAKIŞI7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik katliamlar hız kesmeden devam ediyor. Başta ABD olmak üzere batılı birçok ülkenin desteğini aldı İsrail Başbakanı Binyamin...

DÜNYA’nın HAMAS’a BAKIŞI

7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik katliamlar hız kesmeden devam ediyor. Başta ABD olmak üzere batılı birçok ülkenin desteğini aldı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu. Almış olduğu bu destek dünya kamuoyunda etki bulmadı.

Londra, Washington, Paris ve İspanya gibi birçok ülkede sağduyu sahibi, yüreğinde vicdan taşıyan insanlar sokaklara çıkıp, İsrail aleyhine gösteri yapıyor. Filistin halkına destek mesajları veriyor.

Kamuoyu baskısından gerilen Netanyahu, “Hamas IŞİD’dir. IŞİD nasıl ezildiyse Hamas da aynı şekilde ezilmelidir” dedi. Hamas’ı, IŞİD ile benzeştirdi. Hamas ; Arap-İslam dünyasının en büyük İslami hareketi sayılan Mısır merkezli Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Filistin'deki uzantısı. Hamas, fikri açıdan İhvan ekolünün bir parçasıdır ancak bağımsız bir Filistin örgütüdür. Asla terörist değildir.

Filistinli militan grup Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı saldırı, ölçek ve şiddet açısından eşi benzeri görülmemiş bir olay.

ÜLKELERİN HAMAS'A BAKIŞI;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Karşıt medyadan birileri FETÖ yandaşı mı? 20 Mayıs 2024 | 50 Okunma Erdoğan'ın belirlediği sınırları doğru okumak gerekir 17 Mayıs 2024 | 1.852 Okunma 17)25 Aralık II. perde mi? 15 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Belirsizlik değil denge olmalı 14 Mayıs 2024 | 897 Okunma Öfke, hırçınlık ve nobranlık ne diye 13 Mayıs 2024 | 857 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar