‘Taze’ telefonun tarifi

Tüketiciler akıllı telefon alırken oldukça kararsız. Bunun sebebi her geçen gün karmaşık pek çok teknolojinin ortaya çıkması. Ancak en iyi telefon kullanıcı alışkanlıklarına göre uyum...

Tüketiciler akıllı telefon alırken oldukça kararsız. Bunun sebebi her geçen gün karmaşık pek çok teknolojinin ortaya çıkması. Ancak en iyi telefon kullanıcı alışkanlıklarına göre uyum sağlayan tüketici yormadan uzun süre kullanılacak kadar taze teknolojik özelliklere sahip olması. Kameradan beklediğiniz her türlü yeniliğe sahip yüksek çözünürlüğe sahip canlı ekranı olsun. Suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı, pili tüketirken cimri, şarj ederken hızlı olması ve güvenlik konusunda yarı yolda bırakmasın diyeceğimiz bir cihaz arıyoruz. İşte o 10 farklı özelliğe yakından bakınca tüketicinin yaşadığı deneyim büyük önem taşıyor. Telefon hayatımızın merkezine oturunca ciddi sorun yaşamadan kullanılacak cihazın performansı önem kazanıyor. Artık akıllı bir telefonun kamerasının profesyonel kameraları aratmayacak yeteneklere sahip olmasını arzu ediyoruz. Bu da tüketicinin akıllı telefonda en çok dikkat ettiği şeylerden birinin kamera olduğunu gösteriyor.

FİYATA DİKKAT!
Bu tür bir telefonun fiyatı konusunda tüketiciler yüksek fiyatları gözden çıkarıyor. Oysa sıkı rekabet yüzünden güncel teknolojilere sahip bir telefonun fiyatının 2 bin TL'nin çok üstünde fiyatlara sahip olmasına gerek yok.

Büyük ekran
Akıllı telefonlar artık tabletler kadar büyük ekrana sahip. Sosyal medyada aktif bir kullanıcının uygulamaları rahat kullanamasını sağlayacak büyüklük anlayışı değişti. Minimum 5 inç büyüklüğe sahip ekran çektiğimiz fotoğraf ve videoları izlerken bizi memnun etsin ve paylaşırken ekranda rahatça düzeltmeye izin versin.

İnce çerçeve
Eğer telefonun ekranı 5 inç ve üstünde olacaksa ince çerçeve kullanım rahatlığı getirir. Her kullanıcının kürek gibi eli olmayacağına göre ince çerçeveli telefon kullanım ergonomisi açısından kullanıcıyı üzmez. Kendisinden daha büyük duran telefonlardan daha az yer kaplamasını da sağlar.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar