Randevuları akıllı asistan alsın

?Google, küresel geliştirici ekosistemini bir araya getirdiği Google I/0 2018 toplantısında tanıtılan yeni Google Asistan ve yeni Android P işletim sistemi yapay zekâ kullanan özellikleriyle hayatı kolaylaştırıyor. Google...

?Google, küresel geliştirici ekosistemini bir araya getirdiği Google I/0 2018 toplantısında tanıtılan yeni Google Asistan ve yeni Android P işletim sistemi yapay zekâ kullanan özellikleriyle hayatı kolaylaştırıyor. Google Asistan uygulaması istediğiniz anda restoranlardan ve kuaförden randevu alıyor. Asistan, evlerde 500'den fazla internete bağlı cihazda kullanılabilen, toplam 5 binden fazla internete bağlı cihazla çalışıyor, 40'tan fazla markanın otomobillerinde mevcut, 30'dan fazla dilde ve 80 ülkede kullanılabiliyor. Türkiye'de ise yıl sonuna kadar kullanılması bekleniyor. Ayrıca, Google Home ve Google Home Mini İspanya, Meksika, Kore, Hollanda, Danimarka, Norveç ve İsveç gibi yedi ülkede kullanılacak. Türkiye'de kullanım zamanı yıl sonuna doğru olması bekleniyor.
Google Asistan'ın karmaşık ve uzun cümleleri anlayarak yanıt vermesi gelecek konusunda önemli fikir veriyor. Telefonla rezervasyon yapmanıza, kuaför randevuları planlamanıza ve telefonla çalışma saatlerinizi almanıza yardımcı olmak için Google Asistan'da yeni bir yeteneği test etmeye başlayacağız. Google Duplex adı verilen yeni bir teknolojiyle güçlendirilen Google Asistan, sizin adınıza restoran ya da kuaförleri arayabiliyor ve karmaşık cümleleri, hızlı konuşmaları ve uzun sözleri anlayabiliyor.

YOLDA KULLANILABİLİYOR
Otomobilde Google Haritalar'ı kullanırken, asistan hizmet etmeye devam ediyor. Elleriniz direksiyonda ve gözleriniz yoldayken, Google Asistan kullanılabiliyor. Böylece Google Haritalar'da navigasyon ekranı açıkken kısa mesaj gönderilebilir, müzik ve podcast dinlenebilir. Bazı telefon markalarında kullanılabilecek Android P deneme sürümü 8 Mayıs itibarıyla kullanıma sürülecek.

YAPAY ZEKÂ SAĞLIKTAN E-POSTAYA HER YERDE
Geçtiğimiz yıla göre yapay zekâ başlangıç seviyesini aşarak ürünlere entegre oluyor. Yapay zekânın yalnızca ürünleri daha kullanışlı hale getirmeye yardımcı olamayacağını, ayrıca Gmail'de Akıllı Oluşturma gibi yeni deneyimlere olanak tanıdığını gördük.
Ayrıca, yapay zekânın insan sağlığı ve çevre koruma gibi alanlarda sorunları çözmelerine nasıl yardımcı olduğunu biliyoruz. Bir yapay zekâ araştırma dergisinde, Google'ın yapay zekâ modelinin tıbbi olayları tahmin edebildiğini ve doktorların sorunları yaşamadan önce görmelerini sağladığını gösteren sonuçları yayınladık.

AKILLI E-POSTA UYGULAMASI
Google e-posta uygulaması Gmail'de kullanıcının uzun uzun yazmasına gerek kalmadan kalıp cümleleri 'Akıllı Oluşturma' özelliğiyle hayatımıza sokuyor. Hayali bir asistanınız var gibi e-postaları daha hızlı ve güvenle yazmanızı sağlıyor.
Akıllı telefonların en çok kullanılma alanı ise artık fotoğraflar. Google Fotoğraflar uygulaması renklendirme, paylaşma ve arşivleme konusunda yenilikler kullanılıyor. Makine öğrenmesi ve yapay zekâ gibi teknolojileri kullanan uygulama fotoğrafı bir renk tonuyla vurgulayarak, yaratıcı sonuçlar almanızı sağlıyor.

AKILLI EKRANLARDA FOTOĞRAF VE VİDEO
Google'ın akıllı ekranlar konusundaki çözümü akıllı televizyonlara, Google Haritalar, Takvim, Duo ve Fotoğraflar gibi tüm hizmetlerle birlikte YouTube TV ve entegre bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Yeni akıllı cihazlar temmuz ayından itibaren daha akıllı ekranlar olarak hayatımıza girmeye başlıyor. Lenovo, JBL gibi markaların ürünü temmuz ayında piyasaya sunulurken, yeni alışkanlıklar kazanıyoruz.

ÇOCUKLARA LÜTFEN DEMEYİ ÖZENDİRECEK
Dijital cihazlarla ilk kez tanışan çocukların doğru alışkanlıklar kazanmasını isteyen Google Asistan, kullanımında 'Please' (Lütfen) demeyi özendiriyor. Google Asistan kibar konuşmayı teşvik etmek için kullanılıyor. Google YouTube gibi servisleri kullanırken, farkındalık oluşturacak farklı bilgiler de sunmaya başlıyor. YouTube, servisinin ne kadar süre izlendiği bilgisini vererek, konunun kullanım kültürünün oluşmasına katkı sağlıyor.

BİNLERCE GELİŞTİRİCİNİN ORTAK AKLI BULUŞUYOR
Google her yıl düzenlediği dünyadan binlerce geliştiricilericiyi bir araya getirdiği Google I/O etkinliğinde şirketin startejisini ve önemli değişiklikleri İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sundar Pichai'nin ağzından duymuş oluyor. Akıllı telefon platformu Android'ten yapay zekâya, sürücüsüz otomobillerden akıllı ev elektroniğine binlerce yeni fikir ve değişimin başlangıcı Google I/O etkinliği oluyor. Etkinlikte sunum yapan Pichai, Android platformunda geliştirilen sosyal projeleri örnek olarak gösterdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar