Dijital kurt peşinizde

İnternette kullanıcılar ‘kırmızı başlıklı kız’ gibi dijital kurt tarafından farklı kılıklara girerek sürekli kandırılıyor. Kullanıcıya sahip çıkmak için kişisel...

İnternette kullanıcılar ‘kırmızı başlıklı kız’ gibi dijital kurt tarafından farklı kılıklara girerek sürekli kandırılıyor. Kullanıcıya sahip çıkmak için kişisel bilgileri koruma kanunu yetmez, dijital kurt gibi denetim şart

İnternet ormanında savunmasız kullanıcılar 'kırmızı başlıklı kız', kullanıcının internet ormanındaki her hareketini takip eden şirketler ve bilgisayar korsanları ise 'dijital kurt' gibi. Dijital kurt kıvamındaki uygulamaların ve web sitelerinin kullanıcıdan aldığı her küçük ısırık (1 bite veya byte) değersiz bilgi gibi görünebilir.
Ancak büyük veri yığınından baktığınızda herşey daha farklı. Büyük veri, kamera ve sensörler müşteriyi daha iyi görmek, internete bağlı cihazlar daha iyi duymak için kullanılıyor. ABD'de yapılan son saldırıda IoT cihazlarının nasıl kullanıldığına şahit olduk.
Tüm bu olaylar, ülkelerin, regülasyon kurumlarının ve en başta kullanıcının daha bilinçli ve eğitimli olması gerektiğini ortaya koyuyor.

SAVUNMASIZ KULLANICI
İnternette savunmasız kullacının karşısına "dijital kurt" büyükanne, arkadaş, yönetici, kardeş, sevgili veya hayran olduğunuz sanatçı kimliğine bürünerek çıkabilir. Bu kılık değiştiren 'dijital kurt'u zararsız gibi görünen uygulama olarak telefonunuza indirebilirsiniz.
Uygulamayı indirirken kullanıcı sözleşmenize bağlı olarak sorular sorar. Alışveriş uygulaması adres defterinize ulaşmak istediğinizde 'kırmızı başlıklı kız'ın hikâyesini hatırlayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar