Aileler için okul zili çaldı

Tatilde telefon ve tablet kullanımında ayarı kaçıran çocukla baş etmekte zorlanan ailelere 10 adımda yardım. Yeni nesile ulaşmak için dijital köprülerinizi kurun Sosyal medya, sanal gerçeklik gözlükleri ve...

Tatilde telefon ve tablet kullanımında ayarı kaçıran çocukla baş etmekte zorlanan ailelere 10 adımda yardım. Yeni nesile ulaşmak için dijital köprülerinizi kurun

Sosyal medya, sanal gerçeklik gözlükleri ve insansız uçaklardan oluşan dünyaya doğan nesillere ulaşmak için aileler de alışkanlıklarını gözden geçirmek zorunda.
Uzun yaz tatili boyunca telefon ve tablet kullanımı konusunda çocuğunuzla baş edemediniz. Şimdi ders zili çalıyor ve aileler çocuklarıyla iletişim kuramamaktan şikâyetçi. Word Economic Forum'un altını çizdiği yetenekler olmadan ailelerin doğru dijital nesil yetiştirmesi çok zor.

İNTERNETTE SOKAK KÜLTÜRÜ
Dijital dünyanın farkında, yaratıcılığı yüksek ve girişimci ruha sahip nesil yetiştirmek kolay değil. Okul, dijital dünyada sahip olduğu arkadaşlar, örnek aldıkları gerçek ya da sanal karakterler çocukların geleceğini belirliyor. Çocuklar akıllı telefon veya internet kafelerde edindiği deneyimle "dijital sokak" kültürüyle büyüyor. Gece yarısı sokağa bırakmaya çekindiğiniz çocuğunuzu rehberlik yapmadan dijital sokak kültürüne kendi elinizle teslim ediyoruz.

DİJİTAL EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Okullar, aileler, eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı, medya, Sivil Toplum Örgütleri yeni bir eğitim seferberliği için harekete geçmek zorundayız. Gönüllüğü öne çıkaracak özel kampanyalarla yeni nesille aramıza dijital köprüler oluşturmak zorundayız. Dijital ortamda daha çok içerik oluşturulması için teşvikler oluşturmalıyız. Algoritma üretbilen zekaya, girişimci ruha, sanatsal yaratıcılığa ve duyarlılığa sahip nesiller için harekete geçmek şart.

HAYIR VE YASAK DEMEYİN!
Çocuklar sizden günde kaç kez hayır ve yasak kelimesimi duyuyor, düşünün. Çocuğunuzla birlikte keşfedin ve kuralları belirleyin.

ÇOCUĞUNUZA DİJİTAL VATANDAŞLIĞI ÖĞRETİN
* Siber zorbalığa karşı uyarın:
Çocuklarınızı başkalarının dili, dini, cinsiyeti veya fiziksel durumuyla ilgili saldırının zararlı olduğu konusunda uyarın ve çocuğunuz saldırıya uğruyorsa onunla iletişime geçin.
* Siber güvenlik tehdidi:
İndirilen yazılımlar, uygulamaların tehdit içerebileceğini, sosyal medya hesaplarının ve kredi kartı gibi özel bilgilerin şifresinin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini hatırlatın.
* Kritik karar verme:
Çocuğunuzun doğruyu yanlıştan ayıracak duygusal zekaya sahip olması için çaba harcayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Spora başlamadan tak saatini koluna 21 Nisan 2024 | 75 Okunma Türkiye tohum aşaması yatırımında rekor kırdı Avrupa’da ikinci oldu 19 Nisan 2024 | 48 Okunma Deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim ve teknoloji desteği büyüyor 14 Nisan 2024 | 26 Okunma Kuşlu sitede teknik analiz yapan kadınlar ilham kaynağı oldu 05 Nisan 2024 | 38 Okunma FRC Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi liseli robotik takımlarımız temsil edecek! 31 Mart 2024 | 22 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar