Dersimli Kemal’in fotoğrafı!

Atatürk'ün resminin indirilmesi olayı, CHP yönetiminin iki yüzlü politikasını açık ederken partideki “fay kırığını” da belirginleştirdi.“Ulusalcılar” bir önceki aşamada tasfiye...

Atatürk'ün resminin indirilmesi olayı, CHP yönetiminin iki yüzlü politikasını açık ederken partideki “fay kırığını” da belirginleştirdi.
“Ulusalcılar” bir önceki aşamada tasfiye edilmişlerdi. CHP'de mezhepçi çizgi son kurultayla birlikte tümüyle ön plana çıktı…
Kemal Kılıçdaroğlu'nun başında bulunduğu bu CHP, genel seçimlerde Terör Partisi'ne “Kızılay'lık” yapmış bir partidir.
*
Meslektaşımız Talat Atilla'nın ortaya çıkardığı ve ısrarlı bir takiple üzerine gittiği “Atatürk'ün fotoğrafını indiren CHP'li milletvekili” hadisesi, CHP'yi çok zor durumda bıraktı.
Kemal Kılıçdaroğlu, işbu vekili “itina ile” koruyor!
Olayın patlak vermesinden sonra “Dersimli Kemal”in uykuları kaçtı; “indirmeyi” örtbas için çok uğraştı.
Hasıraltı edemeyince de “alacağı karar ayarlanmış” bir komisyonla tartışmayı sona erdirmeyi planladı…
Ne ki, bu hamur daha çok su götüreceğe benziyor!
Varsayalım, Atatürk'ün resmini indiren AK Partili bir vekil olsaydı; CHP ne denli gürültü kopartır, ortalığı nasıl da velveleye verirdi, hele bir düşünün!
Adı “Atatürk ve laiklik istismarı” ile özdeşleşmiş olan CHP, bundan böyle ne vakit bu doğrultuda esip gürlese; karşısına “pamuklara sarıp kolladığı” Atatürk'ün resmini indiren ve kim olduğu halen tartışılan vekili çıkacak!
*
Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonunda Almanya'daydı…
Birden, Kasım 2009 tarihindeki Almanya ziyaretini hatırladım; “Başa mı dönüyoruz?” diye aklımdan geçti!
Mayıs 2010'da, Deniz Baykal'ın istifasına yol açan kaset operasyonunun ardından CHP'nin başına getirilen Kılıçdaroğlu; kaset işinden o Almanya ziyareti esnasında “fevkalade ilginç bir yöntemle” haberdar edilmişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bumerang! 08 Mayıs 2024 | 21 Okunma Yarım asır önce, yarım asır sonra… 07 Mayıs 2024 | 861 Okunma Ferdi Baba söylüyor: “Merak etme sen!” 03 Mayıs 2024 | 659 Okunma Batı Cephesi’nin çanak anteni Ekrem Müdafa; Müsavat “what” fayda? 01 Mayıs 2024 | 773 Okunma “Ferman, İlber Paşa’mızındır; tiz yazısı kesile!” 30 Nisan 2024 | 1.306 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar