Başbakan ne diyor?

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın yurt dışına gönderilecek burslu öğrencilerle ilgili konuşmasını baştan sona dinledim. Sayın Yıldırım’ın kimseye hakaret etmeyen, farklı hassasiyetleri...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın yurt dışına gönderilecek burslu öğrencilerle ilgili konuşmasını baştan sona dinledim.

Sayın Yıldırım’ın kimseye hakaret etmeyen, farklı hassasiyetleri kaşımaktan sakınan, zaman zaman espri yapan üslubu elbette saygıyı hak ediyor.

Dünkü konuşmasında Atatürk’e referans yaptı ve o sözleri heyecanlı alkışlarla karşılandı. Nurettin Topçu ve Necip Fazıl’dan bahsettiği gibi Ahmet Taner Kışlalı’dan ve İslami çevrelerde tepki görmüş felsefeci Cemil Sena’dan da bahsetti. Besteci Ahmet Adnan Saygun, solcu yazar Sabahattin Ali ve matematikçi Cahit Arf’ı da andı.

Belli ki ideolojik ayırımcılıktan sakınmak için isimler özenle seçilmiş.

AK PARTİ ZAMANINDA
Başbakan’ın konuşmasında eleştireceğim yönleri aşağıda yazacağım; önce hepimizin olumlu bulacağı hususların altını çizmek istiyorum.

Üniversite öğrencileri arasında sayıca kızların erkekleri geçtiğini anlatırken duyduğu memnuniyet yüzünden okunuyordu.

Öğretim üyeleri arasında da kadınların erkekleri geçtiğini söyledi.

İktidarlarındaki 16 yılda okullaşma, öğretmen ve akademisyen sayısı, eğitimde fiziksel imkân gibi konularda “baş döndürücü gelişmeler” kaydedildiğini, 2018 bütçesinde en büyük ödeneğin eğitime ayrıldığını belirtti. Bunlar gerçektir.

Hatta şunu da ben ilave edeyim, son on yılda AR-GE (Araştırma Geliştirme) harcamaları 9 milyardan 24 milyar liraya çıktı. Fakat...

‘KALİTE’ SORUNU
Başbakan Yıldırım, her ile üniversite açtıklarını belirtti, bunu eleştirenler için “Memleketin evlatlarına yükseköğretimi tabiri caizse layık görmeyenlerdir” dedi.

Bu söz fazla politiktir.

Üniversite sayısının bu kadar artmasını eleştirenler, kalitenin düşmesinden endişe ediyorlar.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Faiz ve güven sorunu 26 Nisan 2024 | 124 Okunma Şimşek’i savunuyorum 24 Nisan 2024 | 1.196 Okunma Anayasa tarihimizde Zühtü Arslan 21 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Turgut Özal’ı anmak 19 Nisan 2024 | 886 Okunma 818 milyar TL zarar! 17 Nisan 2024 | 5.143 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar