Ürdün’de Erdoğan sloganları...

İlk çıkış one minute ile başladı. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanına Davos’ta çok sert tepki göstererek bir dakika anlamına gelen one minute demişti. Erdoğan siz adam öldürmeyi çok iyi...

İlk çıkış one minute ile başladı. Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanına Davos’ta çok sert tepki göstererek bir dakika anlamına gelen one minute demişti. Erdoğan siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz diyerek İsrail’in katliamlarını kınamıştı. İtiraf edelim biz bile korkmuştuk. Kim bilir İsrail lobisi ülkemizi ve Erdoğan’ı nasıl cezalandıracaktı. Kırk katır mı kırk satır mı?

Bu duruş İslam dünyasında büyük takdir topladı. Bugüne kadar korkutulmuş, sindirilmiş bir İslam toplumu vardı. Bu toplulukların üzerine atılan ölü toprağından kurtulmak için Erdoğan’ın bu çıkışı can simidi oldu. Erdoğan’a kızanlar oldu. Reel politikaya aykırı açıklama yapılır mı diyenler oldu. Erdoğan ya olacağız ya öleceğiz diyen bir lider. Artık bizim de bu düşünceye inanmamız gerekir. Başka çıkış yolu yok. Adam gibi yaşayıp adam gibi ölmek bir Müslüman’a yakışır bir tutumdur.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına en sert tepki Türkiye’den geldi. Cumhurbaşkanımız İSEDAK dönem başkanı olması nedeniyle İslam ülkelerini olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu ülkeler bir araya gelmez. Buradan bir karar çıkmaz. Bu toplantılar gaz alma toplantılarıdır diyerek küçümseyenler oldu. Oysa bu toplantının yapılması bile büyük bir devrimdir.

Bu toplantıya katılan ülkelerin devlet başkanlarına, bakanlarına aman toplantıya gitmeyin diyerek basın üzerinden lobi yapıldı. Oysa sessiz kalmak, korkmak akıbeti değiştirmez. İslam dünyası bir araya gelerek sorunlarını çözer. Müminler kardeştir ilkesini samimi olarak hayatımıza yansıtmalıyız. Cumhurbaşkanımızın İSEDAK’taki cesur çıkışı nedeniyle Filistin devlet olarak tanınacaktır. Filistin’in başkenti Kudüs’tür. Bu adımı küçük görenler olabilir. Ancak zaman içerisinde bu adımın ne kadar kıymetli olduğu anlaşılacaktır.

İslam Dünyası Erdoğan’ı ümmetin lideri olarak görüyor. Bakın Cibuti Dış İşleri Bakanı ne diyor: Bakan Yusuf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planı karşısındaki tutumuna ilişkin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda güçlü ve kararlı bir tavır sergiledi” diyerek takdirlerini ifade ediyor.

Yine Ürdün’ün Başkenti Amman’da yapılan İsrail’e tepki gösterisinde Recep Tayyip Erdoğan sloganları atıldı. Bu sloganları duyunca tüylerim diken diken oluyor. Ülkemizin büyüklüğü aklıma geliyor. İslam dünyasının umudu Recep Tayyip Erdoğan diyoruz. Ümmet Erdoğan’ı doğal lideri kabul ediyor. Haksızlıklara karşı adam gibi duran tek lider Erdoğan’dır. Öte yandan; Filistin lideri Mahmut Abbas ve Hamas’ta Cumhurbaşkanımıza takdirlerini iletiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail çekiliyor… 07 Mayıs 2024 | 580 Okunma Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 337 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 514 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 600 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar