Ordu’da kurultay ve Kurtulmuş…

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Ordu ilimizde Kültür Turizm ve Medya Kurultayı düzenledik. Karadeniz ilimizin incisi Ordu saklı bir hazine gibi. Bu hazinenin ortaya...

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Ordu ilimizde Kültür Turizm ve Medya Kurultayı düzenledik. Karadeniz ilimizin incisi Ordu saklı bir hazine gibi. Bu hazinenin ortaya çıkarılmasında Ordu sevdalısı Bakan Numan Kurtulmuş’un büyük çabası var. Ülkemizin dört bir yanından yerel gazetecileri bu ilimize davet ettik. 81 ilimizden yerel gazeteciler Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak üzere buraya geldiler. 

Yerel gazetecilerin yanı sıra ulusal gazetelerden, televizyonlardan kıymetli isimler bu ilimizi tanıtmak için geldiler. Kurultayımızın kültürel boyutu olduğu için sinema sanatçıları ve yapımcılar da buraya geldiler. Bu kadar kıymetli ismin bir araya gelmesinin tek bir amacı var Ordu’nun tanıtılması. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş gece gündüz demeden Ordu için çalışıyor. Ünye doğumlu olan bakan tüm Ordu için çalışıyor. Ankara’da gece demiyor gündüz demiyor Ordu için bakanlıkları mekik dokuyor.

Bu büyük organizasyonda Ordu Altas Tv Televizyonu Doğan Deniz bize büyük destek verdi. Altas ailesi Ordu sevdalısı bir aile. Doğan Deniz, Ordu’da bu kurultayın yapılabilmesi için çok büyük gayret gösterdi. Bu ilimize gelen gazeteci dostlarla medya turizm ve medya kültür konularını ele aldık. Bakan Kurtulmuş, Ordu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini gözlerinin içi gülerek anlattı. Bakan Kurtulmuş döneminde turizmde büyük bir patlama oldu. Bütün oteller dolu. Ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan turizm sektörü bu yıl ekonomiye can simidi oldu.

Ordu ilimizin yaylaları çok güzeldir. Bu ilimizde yaylaya çıktığınızda sanki bulutları avucunuzun içinde bulursunuz. Yaylalarındaki doğal bitki örtüsü arıcılığı da geliştirmiş. Ordu denilince akla fındık ve bal geliyor. Ülkemizin fındık deposu Ordu ilimiz. Bu ilimizin ekonomisi fındık üzerinde yükselmiş. Ülkemize gelir getiren önemli ihraç kalemlerinden biriside fındıktır. Bu kıymetli ürün bizim milli markamız. Fındık üretiminin yoğun olması nedeniyle burada yağ fabrikaları kurulmuş. Ünye, Fatsa gibi büyük ilçeleri olan bu ilimiz her geçen gün adını daha da duyuruyor. Ordu’nun tarihi güzellikleri de var. Bu tarih eserler şunlardan oluşuyor. Akoluk Köprüsü, Atik İbrahim Paşa Camii. Aziziye (Yalı) Camii. Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi Fatsa. Cotyora (Bozukkale) Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı-Çamaş Ordu.

Bakan Kurtulmuş’un Ünyeli olduğunu belirtmiştik. Gerçekten bu güzel ilçemizde tarihi mekânları gezmelisiniz. Ünye Kalesi, Ünye Hamamı, Kadılar Yokuşu, çınar ağacı ve meydan Ünye’yi en güzel anlatan yerler. Bu güzel ilimizde keyifli iki gün geçirdik. Bir tarafta denizin maviliği bir tarafta yeşilin güzelliği olan bu ilimize mutlaka gitmelisiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Baldız, bacanak belediyeciliği! 09 Mayıs 2024 | 470 Okunma İsrail çekiliyor… 07 Mayıs 2024 | 582 Okunma Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 337 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 516 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 600 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar