Gazetecilere yeşil pasaport…  

 Terzi söküğünü dikemez derler. Bizim meslek için de bu atasözü doğrudur. Medya mensupları toplumun en çok ezilen grupları arasında sayılır. Çok iddialı bir cümle denilebilir. O zaman bu...

 

Terzi söküğünü dikemez derler. Bizim meslek için de bu atasözü doğrudur. Medya mensupları toplumun en çok ezilen grupları arasında sayılır. Çok iddialı bir cümle denilebilir. O zaman bu iddiamızı temellendirelim. 

Yangında, depremde, sel felaketinde, savaşta en zor görevi medya mensupları icra eder. Yerine göre polisten  yanlışlıkla da olsa cop yer. Yerine göre marjinal örgütlerin, terör örgütlerinin ölüm listesinde yer alır.  

Bu kadar sıkıntı çekmelerine rağmen aldıkları ücret en düşük memur maaşına bile denk gelmez. Siz bakmayın bazı köşe yazarları, program yapımcıları  ve temsilcilerin yüksek maaş almasına. Muhabirler, kameramanlar, teknik personel asgari ücretin az üstünde maaş alırlar. Bu arada temsilciler demişken onlar da artık eskisi kadar cazip maaşlar alamıyorlar. Alan varsa da bir elin beş parmağını geçmez. 

Biz gazeteciler atanamayan öğretmenleri haber yaparız, polislerin özlük haklarının iyileşmesi için haber yaparız. 

Ürünü yağmur ya da kar nedeniyle zarar görmüş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 314 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 513 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 599 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 591 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar