Fatma Şahin Atom Karınca Gibi…

Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan Gaziantep, son dönemde adından sıkça söz ettiren bir kent haline geldi. Bu yükselişin arkasındaki isim ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Şehri...

Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan Gaziantep, son dönemde adından sıkça söz ettiren bir kent haline geldi. Bu yükselişin arkasındaki isim ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin. Şehri atom karınca gibi çalışarak deprem felaketine rağmen Gaziantep’i büyük bir dönüşüme hazırlıyor.

Bir grup gazeteci ile Gaziantep’e geldik. Biz gazetecilere Fatma Şahin, kendi döneminde yapılan bazı hizmetleri anlattı.

Gaziantep’in turizm, sanayi ve kültür alanlarında attığı adımlar takdire şayan. Bir tarafta sanayi, bir tarafta turizm, bir tarafta kültür, hepsi bir arada ilerliyor. Gaziantep’in deprem sonrası bu kadar hızlı toparlanabilmesi etkileyici.

Gezdiğimiz yerler arasında UDMA Müzesi ilk dikkat çekenlerden biriydi. Bu müze, eskiden hamam olarak kullanılan bir mekânın peynir müzesine dönüştürülmesiyle ortaya çıkmış. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma çabaları turizm açısından büyük bir kazanım olmuş.

Beyler Mahallesi’nde 1850’li yıllarda inşa edilmiş Gaziantep konaklarını...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar