Emekliye zam şart mı? 

Bu soruyu sormak bile cesaret ister. Sen dalga mı geçiyorsun? Hayat Pahalılığını görmüyor musun? Mazot aldı başını gitti. Ev kiraları ateş pahası diyenleri duyar gibiyim. Elbette biz de bu toplumun bir ferdi olarak...

Bu soruyu sormak bile cesaret ister. Sen dalga mı geçiyorsun? Hayat Pahalılığını görmüyor musun? Mazot aldı başını gitti. Ev kiraları ateş pahası diyenleri duyar gibiyim. Elbette biz de bu toplumun bir ferdi olarak zamlardan nasibimizi alıyoruz. 

Öte yandan hepimiz işin kolayına kaçıyoruz. Hep devletten istiyoruz. Devletin imkânları var mı yok mu bilmiyoruz? Ne çekiyorsak popülizmden çekiyoruz. Ne çekiyorsak adaletsizlikten çekiyoruz. Değerli arkadaşlar şu an 15 milyon emekli var. Bu kadar emekliyi sosyal güvenlik sistemi taşımıyor. Avrupa’da 3 kişi çalışıp bir emekliye bakarken bizde neredeyse bir kişi çalışıyor bir kişi emekli. O nedenle sosyal güvenlik sistemi açık veriyor. 

Gençlerimiz, çocuklarımız borçlanıyor. Fransa’da emeklilik yaşı arttı. 66 olan emeklilik yaşı 68’e çıktı. İki yıl geç emekli olmak istemeyen Fransızlar Paris’i yaktı. Devlet dedi ki ben bu maaşları ödeyemem. Gelin görün ki ülkemizde 40’lı yaşlarda emekli olanlar var. Yazık değil mi bu ülkeye?  

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceleri  EYT konusunda yeşil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekrem Bey CHP’de Kongre ister mi? 05 Mayıs 2024 | 318 Okunma Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 513 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 599 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 591 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar