Elitaş: İlk sela Kayseri’de verildi...

Geçtiğimiz Pazar günü Kayseri Ebiç Köyünde Buğday ve Su Festivalimiz vardı. Bu yıl altıncısını düzenledik. Organize komitesi başkanı olarak konuşmamda sılayı rahimin önemine değindim....

Geçtiğimiz Pazar günü Kayseri Ebiç Köyünde Buğday ve Su Festivalimiz vardı. Bu yıl altıncısını düzenledik. Organize komitesi başkanı olarak konuşmamda sılayı rahimin önemine değindim. Sılayı rahim dinimizin en çok üzerinde durduğu ibadetlerdendir. Doğduğumuz topraklara borcumuz var. Havasını soluduk. Suyunu içtik. Yolunda yürüdük. O nedenle sılayi rahim önemlidir.

Festivale katılan Necmettin Nursaçan Hoca kardeşliğin, birliğin öneminden bahsetti. Küs olanların barışması için kalkın birbirinize sarılın dedi. Her yıl bu festivalimize katılan hocama teşekkür ediyoruz. Hikmet sahibi bir üsluba sahip olan bir hocamız. İslam’ın güzelliklerinden bahsediyor. Kolaylaştırıyor zorlaştırmıyor.

Programımıza katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik sağ olsun köyümüzle yakından ilgileniyor. Bütün Kayserinin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Son dönemde önemli hizmetlerin altına imza atıyor. Pazar günü kalktı köye kadar geldi. Siyasetçi vefalı olmalı. Kocasinan Belediye başkanıyken de geldi büyükşehir belediye başkanı iken de geliyor. Kayseri’de önemli hizmetlere imza atacaktır.

Festivalde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar köyümüze köy konağı ve taziye evi yapma sözü verdi. Bekir Yıldız Bey Belediye Başkanı iken köyümüz asfalt ile tanışmıştı. Ayağımız çamurdan kurtulmuştu. Köylünün şehre göçünün önüne geçilmesi için mutlaka alt yapı yatırımları iyi olmalıdır. Yol olmazsa, otobüs olmazsa köyden kente göçün önüne geçilemez. AK Parti’nin Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden festivale katıldı. Gönül adamı çalışkan bir isim. Partinin sırtından geçinmeyen bir insan. Para pul, makam mevki derdi yok. Tam bir Tayyip Erdoğan aşığı. Kendisi de her yıl programlarımıza gelir. Kayserilinin, teşkilatların sevdiği bir ağabeyimiz.

Programımızın duyurusu için katkı veren AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç Bey’e, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Yeşilhisar İlçe Başkanımız Sami Ceylan Bey ve Özvatan İlçe Başkanı Nasip Aksoy Bey’de eşleri ile birlikte programımıza katıldı. Pazar günü erinmeden buraya gelen bu kardeşlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yine Kayseri’nin esnaf babası Mustafa Alan Bey’e de katılımları için teşekkür ediyorum. Sağ olsun her yıl festivalimize katılır. Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Bey de Pazar günü olmasına rağmen evinde dinlenmek yerine festivale geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Son dönemde başarılı hizmetlerin altına imza attı. Meyveli ağacı taşlarlar, kendisini de çok taşladılar ama o hizmete devam ediyor.

Programa katılacağını belirten Kayseri Valimiz, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin hastalık nedeniyle katılamayacağını bildirmesinden sonra katılımdan vazgeçmiş. Vali Bey’in bu tutumu bizleri üzdü. Vali Bey sadece şehir merkezinin değil, köylünün de valisi olduğunu unutmasa iyi olur. Elbette katılmama hakkı vali beyin takdiridir. Ama öncesi protokol müdürü gelip katılacak demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Urfalı Hasan ve ABD’li akademisyenler… 02 Mayıs 2024 | 512 Okunma Milli Eğitim şimdi milli oldu... 30 Nisan 2024 | 596 Okunma Erdoğan, ABD’ye gitmiyor... 28 Nisan 2024 | 590 Okunma Erdoğan’a suikast düzenlediler... 25 Nisan 2024 | 1.519 Okunma Kürtçe tabelaya vergi indirimi yapacaklarmış... 21 Nisan 2024 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar